A.Anušauskas: skaičiai dėl slapto pasiklausymo - klaidingi

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas sako gavęs Europos Komisijos atstovo patvirtinimą, jog pasipiktinimą Lietuvoje sukėlę skelbti skaičiai dėl slapto pasiklausymo - klaidingi.

Komiteto pirmininkas pirmadienį pranešė, jog EK Vidaus reikalų generalinio direktorato A.3 skyriaus vadovas Joaquimas Nunes de Almeida raštu oficialiai pripažino, jog Duomenų saugojimo direktyvos taikymo vertinimo ataskaitoje nurodyti skaičiai, esą Lietuvoje 2008 metais daugiau nei 85 tūkst. kartų prašyta pateikti saugomus srauto duomenis, yra klaidinantys ir neturėtų būti naudojami.

Taip pat raštiškame atsakyme NSFK vadovui buvo pažadėta, kad Europos Komisija pataisys 2008 metų statistiką, ištrindama su Lietuva susijusius duomenis, kai skelbs 2010 metų metinę statistiką, informavo parlamentinio komiteto biuras.

Duomenų kilmės tyrimo Europos Komisijos atstovai ėmėsi po to, kai NSGK vadovas kreipėsi į EK atstovybę Lietuvoje prašydamas išsiaiškinti, kaip ataskaitoje dėl Duomenų saugojimo direktyvos taikymo atsirado statistiniai Lietuvos duomenys už 2008 metus, nors tuo laikotarpiu direktyvos nuostatos dar nebuvo perkeltos į Lietuvos nacionalinę teisę ir statistika negalėjo būti teikiama.

Pasirodžius EK informacijai, kad 2008 metais Lietuvos teisėsauga 85,3 tūkst. kartų kreipėsi į komunikacijos operatorius dėl duomenų pateikimo, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas pareiškė, kad statistika yra dubliuojama dėl duomenų teikimo metodikos.

Paskelbti skaičiai tuomet sukėlė kai kurių politikų pasipiktinimą dėl esą masinio sekimo masto, tačiau triukšmas nurimo atsakingoms institucijoms tvirtinant, jog skaičiai išpūsti skaičiavimo metodikos, kuomet dėl vieno asmens užklausos siunčiamos keliems operatoriams,  ir visos sumuojamos.


Šiame straipsnyje: Pasiklausymassekimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

James Bond

James Bond portretas
Tam, kad pasiklausyti telefono pokalbių nebūtina prašyti teismo leidimo.Yra dar daug būdų atlikti tą kitomis priemonėmis ir būdais.Kai kurių užsienio valstybių atstovybės daro tai laisvai, kaip ir nesunkiai galima jau keletą metų "Tetra" kodu koduotą policijos ir kitų spec. tarnybų radjio ryšį.Čia tie skaičiai skirti tik turgaus senutėms ir senukams.Kam reikia tas klauso.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių