A.Anušauskas išsaugojo postą

Arvydas Anušauskas išlaikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko postą.

Penktadienį į uždarą posėdį susirinkusiems komiteto nariams opozicijos atstovai pasiūlė pirmiausia įtraukti į darbotvarkę klausimą dėl nepasitikėjimo A.Anušausku. Tačiau šis klausimas į darbotvarkę nebuvo įtrauktas. Už tai balsavo 6 opozicijos atstovai NSGK, prieš buvo irgi 6 valdančiajai koalicijai priklausantys komiteto nariai. Nulėmė paties A.Anušausko balsas.

„Kadangi klausimas nebuvo įtrauktas į darbotvarkę, dėl nepasitikėjimo net nebuvo balsuota“, - po pusantros valandos užtrukusio posėdžio žurnalistams sakė A.Anušauskas.

Opozicijos atstovas, Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis piktinosi, kad komiteto pirmininkas pasinaudojo savo balsu, blokuodamas nepasitikėjimo juo svarstymą. „Man atrodo, tai negražu ir neetiška. Pirmininkui derėjo nebalsuoti ir leisti kitiems komiteto nariams bent įtraukti šį klausimą į darbotvarkę“, - sakė V.Mazuronis.

Seime padidinusi savo balsų skaičių iki 71 iš 141 opozicija ėmėsi taktikos reikšti nepasitikėjimą tais komitetų vadovais, kur ji turi persvarą. Jau pavyko pareikšti nepasitikėjimą Kaimo reikalų komiteto pirmininku konservatoriumi Edmundu Pupiniu. Tačiau jo atleidimas iš šių pareigų priklausys nuo viso Seimo balsavimo.

Valdantieji savo ruožtu irgi ėmėsi šalinti opozicijai priklausančių Seimo institucijų vadovus. Šią savaitę pareikštas nepasitikėjimas į opoziciją pasitraukusios Krikščionių partijų atstovais – Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininku Aleksandru Sacharuku ir Atominės energetikos komisijos vadovu Roku Žilinsku. Tačiau ir jų atleidimas iš šių pareigų priklausys nuo to, kaip balsuos visas Seimas.

Formaliomis opozicijos pretenzijomis A.Anušauskui tapo jo pareiškimai dėl to, kad kai kurios partijos gali būti finansuojamos iš kontrabandos. NSGK posėdyje penktadienį buvo aptarti tokie pirmininko įtarimai. Tačiau jokio formalaus sprendimo nepriimta.

A.Anušauskas yra kreipęsis į specialiąsias tarnybas, ragindamas užkirsti kelią nelegalių pinigų plovimui ir jų panaudojimui politinei veiklai finansuoti.


Šiame straipsnyje: NSGKAnušauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių