A.Anušauskas: Afganistano planai dėl Goro - geros žinios Lietuvai

Afganistano valdžios planai įtraukti Goro provinciją į antrąją grupę regionų, kuriuose atsakomybę už saugumą iš tarptautinės koalicijos perims vietos pajėgos, yra geros žinios Lietuvai, trečiadienį pareiškė Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

„Be abejo, tai geros žinios. Tai rodo, kad situacija Goro provincijoje buvo suvaldyta, taip pat ir Lietuvos pastangomis“, - BNS sakė parlamentaras.

Pasak jo, Afganistano vyriausybė, perimdama atsakomybę už saugumą Gore, turės provincijai skirti daugiau dėmesio ir žmogiškųjų išteklių, o Lietuvos pajėgos savo ruožtu dėmesį sutelks vietinių apmokymui.

„Tai reiškia, kad palaipsniui atsakomybė bus perduota afganų pajėgoms ir vietos valdžiai už visą saugumo situaciją. Procesas pajudėjo, ir Lietuvos kariai galės pereiti prie kitų dalyvavimo formų ir daugiau dėmesio skirti mokymams“, - pridūrė A.Anušauskas.

Afganistano Goro provincijoje tarnauja keli šimtai Lietuvos karių ir civilių.
Šią vasarą Afganistane viešėjęs Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sakė tikintis, kad atsakomybės perdavimas Goro provincijoje bus įvykęs iki 2013 metų. Jis tada aiškino, jog perdavimas reiškia, kad atsakomybę už saugumą prisiims afganų kariuomenė, ir mažės Lietuvos karių dalyvavimas karinėse operacijose.


Šiame straipsnyje: AfganistanasGoro provincija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių