4,2 tūkst. lietuvių vis dar be elektros

Elektros ketvirtadienį ryte dar neturėjo apie 4,2 tūkst. Lietuvos vartotojų.

Bendrovių VST ir RST duomenimis, iš beveik 25 tūkstančių rytų Lietuvoje elektros netekusių vartotojų jos tiekimą liko atnaujinti apie 2,7 tūkst., o iš daugiau nei 30 tūkst. VST teritorijoje - mažiau nei 1,5 tūkstančio.

Be elektros energijos dar yra likę 700 Kauno ir 500 Prienų rajonų gyventojų. Pavienių gedimų taip pat dar yra Kaišiadorių rajone. Jiems elektros tiekimą ketinama atnaujinti ketvirtadienį, pranešė VST .

Didžiajai daliai Kauno miesto gyventojų elektros energijos tiekimas yra atkurtas, likę pavieniai gedimai, kurių didžiąją dalį planuojama pašalinti iki savaitgalio.

RST dispečerinės centro vadovas Ervinas Pareigis BNS sakė, kad Varėnos rajone dar liko apie 2700 elektros neturinčių vartotojų, o Trakų ir Alytaus rajonuose - kelios dešimtys.

"Varėnoje daug kur reikia iš naujo tiesti linijas, laidus ir atkurti elektros tiekimą. Tikimės, kad didžiajai daliai vartotojų elektra bus tiekiama jau katvirtadienį", - BNS sakė E.Pareigis.

Praėjusio sekmadienio naktį siautėjusi audra laužė medžių šakas, vertė medžius, kurie krito ant elektros oro linijų, gadino laikančiąsias metalo konstrukcijas, traukė elektros laidus, dėl žaibo sukeltų elektros išlydžių buvo sugadinti elektros įrenginiai.

Savivaldybės, kelininkai, miškininkai padarytą žalą skaičiuoja milijonais litų. Nuo škvalo smarkiai nukentėjo Kaunas, Varėnos, Alytaus, Trakų ir Šalčininkų rajonai.


Šiame straipsnyje: elektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių