2009-ųjų metų moterimi tapo M.A.Pavilionienė

„Esu laiminga, kad esu darbinga,  gyva, kad galiu mylėti žmones, jiems padėti. Dėkoju tiems, kurie mane palaikė ir net tiems, kurie nepalaikė, nes būtent jie mane skatino veikti, ginti žmogaus orumą, teises, laisves“, - dėkojo habilituota mokslų daktarė, profesorė ir visuomenės veikėja Marija Aušrinė Pavilionienė.

V.Adamkus: "Tebus jos mums pavyzdys"

Laureatę pirmieji pasveikino renginio įkūrėjo žurnalo „Moteris“ vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė ir Prezidentas Valdas Adamkus.

„Šiandien mūsų dėmesys ir pagarba Lietuvos moterims. Norėčiau, kad šis įvertinimas, darbas, būtų pavyzdys mums visiems ir tuo pačiu įkvėpimas tiems, kurie galvoja apie Lietuvos ateitį“, - linkėjo prezidentas V.Adamkus. 

2009-ųjų Lietuvos Metų Moteriai įteikta segė su lelijos motyvu, kurios autorė – juvelyrė Ugnė Blažytė.

Be M.A.Pavilionienės 2009-ųjų „Metų moters“ titului buvo nominuotos dar keturios moterys: operos solistė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana, politikė, Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė bei 10 metų gyvuojančio festivalio „Mados infekcija“ įkvėpėjos ir organizatorės, Sandra Straukaitė bei Renata Mikailionytė.

Vyrai negailėjo pagyrų laureatėms

18-tąjį kartą įrenkama Lietuvos „Metų moteris“. Šiemet  apdovanojimu, sidabrine lelija, kurią sukūrė skulptorė Joana Noreikaitė, pagerbtos devynios Lietuvos moterys, labiausiai nusipelniusios meno, sporto, verslo, politikos, socialinėse srityse. Už jas balsavo 115 tūkst. šalies gyventojų.

Pirmoji nominantes pasveikino šalies prezidentė ir 2008-ųjų metų Lietuvos moterimi tituluota Dalia Grybauskaitė. 

„Mielos Lietuvos moterys, jūs visos vertos tapti „Metų moterimi“. Džiaugiuosi, kad vyksta tokie rinkimai, nes kiekviena jūsų sugeba dirbti, mylėti savo šeimą ir Lietuvą. Kiekviena esate graži ir narsi. Tik tokios moterys garsins Lietuvos vardą ir Lietuva laimės“, - apdovanojimų nusipelniusias Lietuvos moteris sveikino šalies prezidentė.

Laureačių paskelbti į sceną lipo iškiliausi šalies vyrai, kurie negailėjo dailiosios lyties atstovėms pagyrų, linkėjimų, muzikinių sveikinimų.

„Iniciatyva yra postūmis mūsų abejingumo sukaustytoje visuomenėje. Kiekviena nominančių turi savų dorybių, bet turi ir vieną bendrą bruožą: užuot laukusios, kol kažkas kitas padarys gerus darbus, pavyzdžiui vyrai, jos pačios juos pradėjo“, - džiaugėsi finansų analitikas Gitanas Nausėda.

„Kai jūs kepate blynus, pagalvokite, ar tai jūsų paskutinis darbas gyvenime. Bet jei jau teks kepti, tai kepkite kūrybingai“ - pristatydamas Metų kūrėjos nominaciją linkėjo muziko prodiuseris Egmontas Bžeskas. 

„Gerai, kad tokie apdovanojimai teikiami dabar, o ne po laureačių mirties, kaip įprasta Lietuvoje“, - šmaikštavo rūbų dizaineris Juozas Statkevičius.

_______________________________________________________________________

2009-ųjų „Metų moters“ laureatės:

„Metų iniciatyva“ – interneto svetainės „Sveikas vaikas“ įkūrėja Agnė Zakarevičiūtė;
„Metų atradimas“ – operos solistė, projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė;
„Metų pergalė“ – dviratininkė, praėjusių metų pasaulio dviračių treko čempionė Simona Krupeckaitė, kuri kartu pelnė ir „Tautos metų moters“ apdovanojimą. Pastarasis skirtas daugiausiai visuomenės balsų surinkusiai moteriai.
„Metų kūrėja“ – operos solistė, operos „Svynis Todas“ pagrindinio vaidmens atlikėja Asmik Grigorian;
„Metų karjera“ - Seimo pirmininkė Irena Degutienė;
„Už gyvenimo nuopelnus“ – Gydytoja onkologė prof. Liudvika Laima Griciūtė, vadinama onkologijos mokslo mama.
„Metų nematomas darbas“ - dingusių žmonių šeimų paramos centras direktorė Ona Gustienė.
Specialus „TV metų Moters“ apdovanojimas skirtas aktorei ir televizijos laidų vedėjai Ingai Jankauskaitei. Apdovanojimą įsteigė renginio rėmėja TV3 televizija.


Šiame straipsnyje: Metų Moteris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių