Rotušės aikštėje vėl mekena avelės

Kauno Rotušės aikštėje penktadienį atidaryta tradicinė prakartėlė, kurioje šieną rupšnoja gyvos šiurkščiavilnės avelės.

Prakartėlę su naminiais gyvūnais kauniečiams ir miesto svečiams dvyliktą kartą įrengė Seimo narys Kazys Starkevičius. Daug metų šventiniu laikotarpiu Senamiesčio širdyje jis eksponavo savo paties avis, tačiau jau kuris laikas jų neaugina. Dabar prakartėlėje - iš kaimynų ūkio skolinti šiurkščiavilniai: avis ir jos ėriukas.

Pasak K.Starkevičiaus, prakartėlė šiek tiek šildoma, kad langai neapšarmotų ir būtų galima matyti viduje esančius gyvulius. Be to, viduje reikalinga teigiama temperatūra, kad neužšaltų avims duodamas vanduo. Avys, jis patikino, šalčio nebijo, joms labiau pavojingas skersvėjis.

Beveik prieš metus, besibaigiant šventiniam laikotarpiui, vagys iš Rotušės aikštės prakartėlės išnešė vieno iš Trijų Karalių medinę skulptūrą, tad dabar kompoziciją papildė naujai išdrožta Karaliaus skulptūra. K.Starkevičius tiki, kad avelių panašus likimas neištiks.

„Netikiu, kad mūsų žmonės galėtų taip pasielgti“, – kalbėjo jis. Namelis, kuriame svečiuojasi avys, yra rakinamas.

„Galėtume ir nerakinti, tačiau baisu, kad žmonės jų neprimaitintų saldainiais“, – pridūrė gyvos prakartėlės iniciatorius.

Dar viena prakartėlė – medinių skulptūrų kompozicija – įrengta prie Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos. Šv. Kūčių vakarą abi prakartėles pašventins Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, jos stovės iki Trijų Karalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
O aš avelių jau aną sekmadienį ieškojau ir neradau. Galvojau jau nebebus. Ačiū, kad vėl galime džiaugtis prakartėle su avytėm.

jone

jone portretas
Šaunu, kad yra tos avelės, vaikai noriai pasižiūri

O kaipgi

O kaipgi portretas
Džiaugtis... Tik visiški iškrypėliai ir sadistai gali džiaugtis, žiūrėdami į kankinamus gyvūnus. Gyvulėliams, tame tarpe ir avims, triukšmas, šurmulys, petardų trinksėjimas labai kenkia. Tam, kas sugalvojo gyvus padarus į tokias atsiprašant "prakartėles" kišt, taip pat ir tiems, kuriems tai atrodo gražu, nuoširdžiai linkiu sutikti šventes taip, kaip jas sutinka niekuo dėtos avelės vidury triukšmingos aikštės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių