Receptų knygų autoriai viešai demonstruos savo kulinarinius sugebėjimus

Prasidėjusio lietuviškų kulinarinių knygų bumo kaltininkai – per pastaruosius metus autorines receptų knygas išleidę žinomi žmonės – šį savaitgalį susiburs „Gurmanų susitIKImų kampe“, parodų rūmuose „Litexpo“ vykstančioje Knygų mugėje.

Virtuvės šefas Linas Samėnas, TV laidų vedėjai Beata Nicholson, Nomeda Marčėnaitė ir Algimantas Čekuolis penktadienį ir šeštadienį ne tik pristatys savo receptų knygas ir dalins autografus, bet ir gamins bei vaišins į „Gurmanų susitIKImų kampą“ susirinkusius svečius. Tuo tarpu Dainius Martinaitis stengsis prilygti pačiam Jamie Oliveriui, gamindamas patiekalus iš jo knygos.

Dvi dienas truksiančiam žvaigždžių kulinariniam šou parodoje specialiai įrengta „Electrolux“ prietaisais ir IKI maisto produktais aprūpinta virtuvė.

„Toks gausus naujų kulinarinių knygų skaičius liudija, kad lietuviai, iki šiol aktyviai lankęsi restoranuose ir kavinėse, atsigręžia į gaminimą namuose ir jaučia malonumą ruošdami maistą, improvizuodami bei ieškodami naujų receptų, o garsūs žmonės, pasidalindami savo receptais, jiems suteikia papildomo įkvėpimo ir naujų įspūdžių“, - sako „Gurmanų susitIKImų kampą“ įkūrusios IKI rinkodaros ir komunikacijos vadovas Arvydas Rimas.

Pasak jo, knygų populiarumą rodo sėkmingi jų pardavimai – pavyzdžiui, L.Samėno „Virtuvės knygą“ jau įsigijo per 6 tūkst. žmonių

Šias tendencijas patvirtina ir IKI  praėjusių metų pabaigoje atliktas tyrimas, parodęs, jog kas penktas Lietuvos gyventojas (19 proc.) ėmė dažniau gaminti namuose. Atsiliepdamas į poreikį naujiems patiekalų receptams, tinklas yra sukūręs didžiausią Lietuvoje internetinę receptų bazę, kuri kasdien sulaukia per 10 tūkst. lankytojų.

Tuo trapu „Electrolux“ tyrimai rodo, kad maistą namuose mėgsta gaminti net 61 proc. europiečių, 55 proc. gamina bandydami suvilioti savo antrąją pusę ir net 31 proc. kankinasi dėl nemigos, planuodami savo kulinarinį kitos dienos pasirodymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu
    Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu

    Valentino diena be šokolado neįsivaizduojama. Tam pritaria ir maisto tinklaraštininkė bei kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, šiai progai siūlanti nesudėtingą deserto receptą ...

    1
  • Kaip dar galima panaudoti cinamoną?
    Kaip dar galima panaudoti cinamoną?

    Cinamono, ko gero, galima rasti kiekvieno lietuvio namuose, tačiau šį prieskonį dažniausiai naudojame tik maisto patiekalams gardinti. LSMU profesorius Alvydas Unikauskas atskleidžia kelis cinamono panaudojimo būdus. ...

    1
  • Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą
    Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

    Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien sa...

  • Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai
    Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai

    Ugdymo įstaigos bendruomenės tėvelius, personalą ir virėjas moko, kaip paruošti maistą, kad būtų ne tik skanu, nebrangu, bet ir sveikatai palanku. Maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi sveikatai palankesniais receptais. ...

  • Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė (receptai)

    Turbūt kiekvienoje virtuvėje rastume augalinio aliejaus. Skirtingos jo rūšys yra ir daugelio maisto produktų sudėtyje. Augaliniai aliejai vertinami ne tik dėl jų maistinės vertės, bet ir universalaus panaudojimo, be to, jų įvairovė rinkoje l...

    1
  • Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės
    Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės

    Keičiantis sezonams kinta ir mūsų mityba, ypač šaltuoju metų laiku. Šviežius vaisius ar daržoves vis dažniau pakeičia sotesni, kaloringesni maisto produktai. Tačiau gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė skatina nepamiršti pasaulio...

  • Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas (receptas)

    Gripu serga dvigubai daugiau žmonių nei pernai tuo pačiu metu.  Negana to, visiems pažįstama liga gali sukelti sunkių komplikacijų ir jau šiemet pasiglemžė ne vieną gyvybę. ...

    2
  • Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau (receptai)

    Jei kažkada ruošiant miltinius patiekalus tekdavo apsiriboti kvietiniais ar ruginiais miltais, šiandien jų galime rasti pačių įvairiausių. Mitybos specialistė Evelina Pleterienė teigia, kad įprastinis požiūris į miltus kardinaliai kei...

    2
  • Po sočių švenčių – lengvi ir maistingi pietūs
    Po sočių švenčių – lengvi ir maistingi pietūs

    Po gausių žiemos švenčių vaišių siūloma pasigaminti salotas. Receptą pristato karšto maisto užkandinės-baro „The Great Tit“ virtuvės šefas Domas Sikorskis. ...

  • Draugams – netikėtas tortas su burokėliais
    Draugams – netikėtas tortas su burokėliais

    Jei Naujuosius metus planuojate sutikti namie ir nežinote, kuo nustebinti svečius, siūlome pagaminti naujametinį desertą – tortą su burokėliais ir serbentų uogiene. ...

Daugiau straipsnių