Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu

Kuskuso apkepas - greitai ir lengvai pagaminamas gardus karštas patiekalas. Šis neįprastas lietuvių virtuvėje gardėsis nuo didelių rūpesčių išvaduos šeimininkus ir padės nustebinti netikėtai užsukusius svečius.

Apkepui reikės:

1 litro sultinio

3 valgomus šaukštus medaus

1,5 stiklinės kuskuso

1 didelio svogūno

1 galvutės česnako

350 g fetos sūrio

250 g džiovintų lipnių datulių

1 saujos konservuotų Chalapos aitriųjų paprikų (jalapeno pipirų)

Gaminimas:

Keptuvėje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sukapotas česnako skilteles.

Iš kubelių arba vištienos išvirtame sultinyje ištirpiname medų, suberiame kuskusą, apkeptą svogūną ir česnaką, susmukintas datules, susmulkintus pipirus.

Indą su mase uždengiame ir pašauname į bent iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Verdame 10-15 min. Tada sudedame fetos sūrį ir verdame dar 10 minučių.

Skanaus!

 

 

 


Šiame straipsnyje: kuskusasreceptasfetos sūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Pietų pertrauka: kaip ir ką valgyti?
    Pietų pertrauka: kaip ir ką valgyti?

    Dalis dirbančiųjų per pietų pertrauką neina į viešojo maitinimo įstaigas ir renkasi savo atsineštą maistą. Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė pabrėžia, kad skubant valgyti darbe prie kompiuterio – prastas sumanymas. Ano...

    1
  • Pavasariui – gaivinanti rabarbarų rūgštelė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pavasariui – gaivinanti rabarbarų rūgštelė (receptai)

    Nuo seno dėl vaistinių ir maistinių savybių vertinami rabarbarai pavasarį gali būti puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Jie jau stiebiasi soduose ir daržuose, tad galima dairytis receptų ir paskanauti šių ankstyvųjų d...

    1
  • Tradicinių Cezario salotų receptas
    Tradicinių Cezario salotų receptas

    Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas? ...

    1
  • Priklausomiems nuo skanaus maisto – šefės I. Juciūtės receptai
    Priklausomiems nuo skanaus maisto – šefės I. Juciūtės receptai

    Šeštadienio rytais su TV3 laidos "Virtuvės istorijos" žiūrovais sveikinasi tinklaraštininkė ir profesionali šefė Ilona Juciūtė, kuri ne tik dalijasi patiekalų receptais, patarimais, bet ir sugeba prakalbinti bet ku...

  • Lietuvos istorinė virtuvė – ne vien kiauliena su bulvėmis
    Lietuvos istorinė virtuvė – ne vien kiauliena su bulvėmis

    Klaidinga manyti, kad lietuvišką istorinę virtuvę sudaro kiauliena su bulvėmis, cepelinų kilmė – ne lietuviška, o vokiška. Taip LRT RADIJUI sako istorinės virtuvės puoselėtojas Tomas Rimydis. Anot jo, prasčiau gyvenę lietu...

    1
  • Pyragas, kuriuo mėgautis galima be sąžinės graužaties <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Pyragas, kuriuo mėgautis galima be sąžinės graužaties (receptas)

    Sočių švenčių pasekmė – ne tik veržiantys drabužiai, bet ir smegenis spaudžiantis klausimas: ką valgyti, kad svoris ne augtų, bet kristų? Kas padėtų tapti lieknesniems, tačiau nesumažintų jėgų, padėtų išlikti žvaliems i...

  • Naujas N. Pareigytės priešas – saldumynai
    Naujas N. Pareigytės priešas – saldumynai

    Prieš kelerius metus visiškai svaigalų atsisakiusi atlikėja, renginių ir laidų vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė teigia, kad pasirinktas gyvenimo būdas tapo neatsiejamas ir nuo kitų sveikos gyvensenos, pirmiausia – mitybos, princ...

    18
  • Po Velykų likę margučiai: kaip juos panaudoti, kad netektų išmesti?
    Po Velykų likę margučiai: kaip juos panaudoti, kad netektų išmesti?

    Velykoms vien tik „Maximoje“ nuperkama beveik 1,5 mln. dėžučių vištų kiaušinių. Ir nors šeši iš dešimties apklaustų „Maximos“ pirkėjų teigia per šventes suvalgantys bent po 3 &nd...

    1
  • Patarimai, kad Velykų stalas būtų ne tik sotus, bet ir gražus bei sveikas
    Patarimai, kad Velykų stalas būtų ne tik sotus, bet ir gražus bei sveikas

    Seniau žmonės per Velykas būtinai valgydavo kiaulieną – kad pasilepintų po gavėnios ir įgautų jėgų artėjantiems pavasario darbams, LRT RADIJUI sako etnologė Nijolė Marcinkevičienė. Tačiau virtuvės šefas Alfas Ivanauskas mano, kad ...

  • Per Velykas namai turi kvepėti pyragais
    Per Velykas namai turi kvepėti pyragais

    Velykos tiesiog neįsivaizduojamos be margučių, stipriausio kiaušinio paieškų ir ridenimo varžybų. Vis dėlto nuo senų laikų šiai šventei būdavo ruošiamasi ir kepant  Velykų pyragus. Siūlome atsigręžti į lie...

    2
Daugiau straipsnių