Receptas: kuskuso apkepas su datulėmis ir fetos sūriu

Kuskuso apkepas - greitai ir lengvai pagaminamas gardus karštas patiekalas. Šis neįprastas lietuvių virtuvėje gardėsis nuo didelių rūpesčių išvaduos šeimininkus ir padės nustebinti netikėtai užsukusius svečius.

Apkepui reikės:

1 litro sultinio

3 valgomus šaukštus medaus

1,5 stiklinės kuskuso

1 didelio svogūno

1 galvutės česnako

350 g fetos sūrio

250 g džiovintų lipnių datulių

1 saujos konservuotų Chalapos aitriųjų paprikų (jalapeno pipirų)

Gaminimas:

Keptuvėje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sukapotas česnako skilteles.

Iš kubelių arba vištienos išvirtame sultinyje ištirpiname medų, suberiame kuskusą, apkeptą svogūną ir česnaką, susmukintas datules, susmulkintus pipirus.

Indą su mase uždengiame ir pašauname į bent iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Verdame 10-15 min. Tada sudedame fetos sūrį ir verdame dar 10 minučių.

Skanaus!

 

 

 


Šiame straipsnyje: kuskusasreceptasfetos sūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Paragaukite per Užgavėnes verdamo šiupinio
    Paragaukite per Užgavėnes verdamo šiupinio

    Artėja linksmiausia ir sočiausia žiemos šventė – Užgavėnės. Klaipėdos krašte jos švęstos visai kitaip nei likusioje Lietuvoje. ...

  • Kaip nesupainioti 800 kavos skonių?
    Kaip nesupainioti 800 kavos skonių?

    Kavos skonių yra daugiau nei 800, bet paprastai užtenka atskirti kartų, saldų, rūgštų, o norint atpažinti įmantresnius, reikia specialiai ruoštis ir lavėti. Taip LRT RADIJUI sako Ypatingos kavos asociacijos Europoje koordinatorius Lietuv...

  • Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu
    Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu

    Valentino diena be šokolado neįsivaizduojama. Tam pritaria ir maisto tinklaraštininkė bei kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, šiai progai siūlanti nesudėtingą deserto receptą ...

    1
  • Kaip dar galima panaudoti cinamoną?
    Kaip dar galima panaudoti cinamoną?

    Cinamono, ko gero, galima rasti kiekvieno lietuvio namuose, tačiau šį prieskonį dažniausiai naudojame tik maisto patiekalams gardinti. LSMU profesorius Alvydas Unikauskas atskleidžia kelis cinamono panaudojimo būdus. ...

    1
  • Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą
    Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

    Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien sa...

  • Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai
    Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai

    Ugdymo įstaigos bendruomenės tėvelius, personalą ir virėjas moko, kaip paruošti maistą, kad būtų ne tik skanu, nebrangu, bet ir sveikatai palanku. Maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi sveikatai palankesniais receptais. ...

  • Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė (receptai)

    Turbūt kiekvienoje virtuvėje rastume augalinio aliejaus. Skirtingos jo rūšys yra ir daugelio maisto produktų sudėtyje. Augaliniai aliejai vertinami ne tik dėl jų maistinės vertės, bet ir universalaus panaudojimo, be to, jų įvairovė rinkoje l...

    1
  • Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės
    Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės

    Keičiantis sezonams kinta ir mūsų mityba, ypač šaltuoju metų laiku. Šviežius vaisius ar daržoves vis dažniau pakeičia sotesni, kaloringesni maisto produktai. Tačiau gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė skatina nepamiršti pasaulio...

  • Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas (receptas)

    Gripu serga dvigubai daugiau žmonių nei pernai tuo pačiu metu.  Negana to, visiems pažįstama liga gali sukelti sunkių komplikacijų ir jau šiemet pasiglemžė ne vieną gyvybę. ...

    2
  • Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau (receptai)

    Jei kažkada ruošiant miltinius patiekalus tekdavo apsiriboti kvietiniais ar ruginiais miltais, šiandien jų galime rasti pačių įvairiausių. Mitybos specialistė Evelina Pleterienė teigia, kad įprastinis požiūris į miltus kardinaliai kei...

    2
Daugiau straipsnių