Nuodėminga vakarienė: antis su bruknėmis ir vynu

Suprantame, kad eilinę darbo dieną retas save lepina brangiu ir kaloringu patiekalu, bet kartais tokia saldi nuodėmė pakelia nuotaiką visai savaitei. Tad savaitės pradžiai - kepta antis su grikių ir slyvų įdaru bei bruknių ir vyno padažu.

Prašmatniam patiekalui reikės:

1 anties

1 galvutės česnako

2 šaukštų druskos

0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

2 saujų džiovintų slyvų

1 kg svogūnų

1 pakelio sviesto

2 stiklinių raudono sauso vyno

2 virimo pakelių grikių

1 obuolio

1 saujos šaldytų bruknių

2 šaukštelių cukraus

Gaminimas:

Išspauskite česnaką ir sutrinkite jį su druska ir pipirais. Šia mase įtrinkite antį. Ją nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

2 saujas džiovintų slyvų supjaustykite ir suberkite į 2 stiklines raudono vyno. Užvirinkite. Vynui užvirus išjunkite kaitrą ir palikite slyvas išbrinkti. Paskui jas nukoškite, bet vyno neišpilkite.

1 svogūną supjaustykite ir pakepkite svieste. Svogūnui paskrudus į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį ir nukoštas slyvas. Palikite masę troškintis. Po kelių minučių į masę suberkite išvirtus grikius, viską gerai sumaišykite.

Iš šaldytuvo ištraukite antį, nuvalykite druską ir česnakus, į jos vidų prikimškite ištroškintos grikių masės. Antį įdėkite į kepimo rankovę ir kepkite 1,5 val.

Kol antis kepa, pasiruoškite padažą.

Susmulkinkite 1 kg svogūnų ir apkepinkite juos svieste. Užpilkite 1 stiklinę vandens ir maišykite kol vanduo išgaruos. Tą patį pakartokite dar 2 kartus. Galiausiai supilkite nukoštąjį vyną, suberkite saują bruknių ir 2 šaukštelius cukraus. Patroškinkite ir padažu skaninkite iškeptą antį.

Skanaus, bet nepersivalgykite!


Šiame straipsnyje: AntisGrikiaivakarienėreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

inga

inga portretas
Palaikau istrinta anti per ankti ir kepu orkaiteje. I anties vidu nekisu nieko.Prie anties skanu istroskinti raudonuju kopustu su obuoliais ir lasinukais (actas, cukrus, druska, pipirai, gvazdikeliai) ir keptos bulves (kepu kartu su antimi orkaiteje).
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Pavasaris su prancūziškais patiekalais
    Pavasaris su prancūziškais patiekalais

    Prancūziška virtuvė dėl savo išskirtinumo įtraukta į UNESCO paveldą. Tačiau, norint paragauti prancūziškų patiekalų, nebūtina keliauti iki pat Prancūzijos. Vakar, kovo 21 d., trečius metus iš eilės Lietuvoje buvo skelb...

  • Patarimai, kaip tinkamai paruošti arbatą
    Patarimai, kaip tinkamai paruošti arbatą

    Arbatos vartojimo tradicijos siekia tūkstantmečius, – ir šiandien arbata išlieka vienu populiariausių gėrimų pasaulyje. Arbatmedžių regionuose gaminama arbata nuo seno vertinama kaip išskirtinėmis skoninėmis, kvapiosiomis be...

  • Nauji įpročiai pavasarį padės maitintis sveikiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Nauji įpročiai pavasarį padės maitintis sveikiau (receptai)

    Sezonų kaita skatina koreguoti ir kasdienės mitybos pobūdį. Organizmui natūraliai adaptuojantis prie oro sąlygų, šaltuoju metų periodu įprastai padidėja poreikis riebesniam, „sunkesniam“ maistui. Atėjus pavasariui, vertėtų ne ti...

  • Savaitgalio pietums – portugališkas troškinys
    Savaitgalio pietums – portugališkas troškinys

    Siūlome pamatyti, kaip gaminamas tradicinis portugališkas troškinys kataplana. Jūros gėrybės, daržovės, čiorisas ir ryškiausios spalvos – vienoje lėkštėje. ...

  • „Kino pavasario“ programoje – virtuvės šedevrai iš vabzdžių
    „Kino pavasario“ programoje – virtuvės šedevrai iš vabzdžių

    22-ojo Vilniaus kino festivalio „Kino pavasaris“ Kulinarinių filmų programą atidarė ne vieną įvertinimą už dokumentiką pelniusio danų režisieriaus Andreas Johnsen juosta „Vabzdžiai“, kurioje aptariama globali maisto stygiaus...

  • Aliejinė moringa: antioksidantų šaltinis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Aliejinė moringa: antioksidantų šaltinis (receptai)

    Aliejinė moringa - nedidelį aukštį siekiantis lapuotis medis, labiausiai paplitęs Azijos ir Afrikos regionuose. Jau nuo seno šių kraštų vietiniai gyventojai žinojo apie augalo gydomąjį poveikį, – šiandien moringa įv...

  • Kaip paruošti tobulus barščius?
    Kaip paruošti tobulus barščius?

    Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virt...

    2
  • Skanu ir sveika: tofu ir špinatų maltinukai <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Skanu ir sveika: tofu ir špinatų maltinukai (receptas)

    Laidos „Labas rytas, Lietuva“ rubrikoje „Gardus rytas“ – receptas, skiriamas visiems, kurie mėgsta gaminti ir maitintis sveikai. Švieži veganiški pusryčiai – tofu ir špinatų maltinukai. ...

    2
  • Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms (receptai)

    Trijų „Michelin“ žvaigždučių restorano „The Fat Duck“ savininkas ir pasaulinio garso virtuvės šefas Hestonas Blumenthalis visuomet sako, kad maistas yra kur kas daugiau, nei vien tik produktų kombinacija. Jo manymu, tai yr...

  • Virtuvės šefas: fantazijai virtuvėje nėra ribų
    Virtuvės šefas: fantazijai virtuvėje nėra ribų

    Sostinės širdyje įsikūrę šampano ir austrių namai „Épernay“ neseniai atšventė savo pirmąjį gimtadienį. Pirmieji metai buvo išties sėkmingi – suburtas lojalių klientų ratas ir tuo pačiu pelnytas ...

    1
Daugiau straipsnių