Nuodėminga vakarienė: antis su bruknėmis ir vynu

Suprantame, kad eilinę darbo dieną retas save lepina brangiu ir kaloringu patiekalu, bet kartais tokia saldi nuodėmė pakelia nuotaiką visai savaitei. Tad savaitės pradžiai - kepta antis su grikių ir slyvų įdaru bei bruknių ir vyno padažu.

Prašmatniam patiekalui reikės:

1 anties

1 galvutės česnako

2 šaukštų druskos

0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

2 saujų džiovintų slyvų

1 kg svogūnų

1 pakelio sviesto

2 stiklinių raudono sauso vyno

2 virimo pakelių grikių

1 obuolio

1 saujos šaldytų bruknių

2 šaukštelių cukraus

Gaminimas:

Išspauskite česnaką ir sutrinkite jį su druska ir pipirais. Šia mase įtrinkite antį. Ją nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

2 saujas džiovintų slyvų supjaustykite ir suberkite į 2 stiklines raudono vyno. Užvirinkite. Vynui užvirus išjunkite kaitrą ir palikite slyvas išbrinkti. Paskui jas nukoškite, bet vyno neišpilkite.

1 svogūną supjaustykite ir pakepkite svieste. Svogūnui paskrudus į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį ir nukoštas slyvas. Palikite masę troškintis. Po kelių minučių į masę suberkite išvirtus grikius, viską gerai sumaišykite.

Iš šaldytuvo ištraukite antį, nuvalykite druską ir česnakus, į jos vidų prikimškite ištroškintos grikių masės. Antį įdėkite į kepimo rankovę ir kepkite 1,5 val.

Kol antis kepa, pasiruoškite padažą.

Susmulkinkite 1 kg svogūnų ir apkepinkite juos svieste. Užpilkite 1 stiklinę vandens ir maišykite kol vanduo išgaruos. Tą patį pakartokite dar 2 kartus. Galiausiai supilkite nukoštąjį vyną, suberkite saują bruknių ir 2 šaukštelius cukraus. Patroškinkite ir padažu skaninkite iškeptą antį.

Skanaus, bet nepersivalgykite!


Šiame straipsnyje: AntisGrikiaivakarienėreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

inga

inga portretas
Palaikau istrinta anti per ankti ir kepu orkaiteje. I anties vidu nekisu nieko.Prie anties skanu istroskinti raudonuju kopustu su obuoliais ir lasinukais (actas, cukrus, druska, pipirai, gvazdikeliai) ir keptos bulves (kepu kartu su antimi orkaiteje).
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Varnalėšos – arbatai ir salotoms
    Varnalėšos – arbatai ir salotoms

    Nors paprastai varnalėšos laikomos piktžolėmis, tačiau jos turi ir labai daug naudingų savybių, sako gamtininkas Almantas Kulbis. ...

    1
  • Vasaros topas – ant grotelių keptas desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasaros topas – ant grotelių keptas desertas (receptai)

    Kitą kartą ruošdamiesi ką išsikepti ant grotelių arba kepsninėje artimuosius ar svečius galite nustebinti ne tik įprastais mėsos ar žuvies patiekalais, bet ir dūmo aromato desertais. Tokių gardumynų kepimas po atviru dangumi ypač pui...

  • Tarptautinę dešrainių dieną – tobulas dešrainis <span style=color:red;>(naudingi patarimai)</span>
    Tarptautinę dešrainių dieną – tobulas dešrainis (naudingi patarimai)

    Liepos 23-oji minima kaip tarptautinė dešrainių diena. Nors šis patiekalas Lietuvoje populiarumu nusileidžia čia pastaruoju metu itin paplitusiems mėsainiams, daugelyje pasaulio šalių, ypač JAV, jis yra tapęs neatsiejama greitai pa...

  • Kaip atpažinti kokybišką šokoladą?
    Kaip atpažinti kokybišką šokoladą?

    Ar žinote, kad šokolado istorija siekia tūkstančius metų? Kažkada jis buvo vadinamas dievų maistu, ilgus metus geriamas skystas ir tik XIX a. tapo šiandien matoma kieta šokolado plytele. ...

    1
  • 5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna
    5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna

    Vasarą dažniausiai norisi lengvesnio maisto iš šviežių produktų, todėl desertų mėgėjus nustebinsite gaiviu torto gabalėliu ar pyragaičiu su vaisiniu kremu. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia penkis vaisinio kremo tort...

  • Jos didenybė kava: skonis, prie kokio nesame pratę <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Jos didenybė kava: skonis, prie kokio nesame pratę (receptai)

    Kavos ruošimo čempionatų dalyvė, iš garsiausio Europos rūšinės kavos asociacijos susibūrimo „Barista Camp“ diplomą parsivežusi nedidukės, neseniai Vilniaus senamiestyje duris atvėrusios kavinukės „Her Excellenc...

  • Kepurėlė – maistingiausia grybo dalis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepurėlė – maistingiausia grybo dalis (receptai)

    Nors ši vasara nelepina geru oru, grybų mylėtojams nėra kuo skųstis. Socialiniuose tinkluose grybautojai jau dalijasi pirmojo „laimikio“ nuotraukomis. Nors ir nekaloringi, tačiau sunkiai virškinami grybai, pasak dietologų, netur...

    1
  • Vasaros gėrybės stiklainyje: dar nebandytas receptas
    Vasaros gėrybės stiklainyje: dar nebandytas receptas

    Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes išliko tik retame namų ūkyje, o lietuviai atrado naują ...

  • Tinkamai paruoštos uogienės: ne tik saldu, bet ir sveika <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tinkamai paruoštos uogienės: ne tik saldu, bet ir sveika (receptai)

    Lietuvių pomėgis iš vasaros gėrybių virti uogienes, o rudenį ar žiemą jomis smaližiauti išlieka populiarus. Tačiau dietologai perspėja, kad cukrus ir saldūs patiekalai yra mitybos piramidės viršūnėje, vadinasi, juos rekomendu...

  • „Perlų“ kruopos užmirštos nepelnytai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    „Perlų“ kruopos užmirštos nepelnytai (receptai)

    Perlinių kruopų košės skonį tie, kas vasaras leido pionierių stovyklose, prisimena puikiai. Pervirta, gliti, neaiškaus skonio. Žodžiu, ne košė, o košmaras. Gaila, kad sovietinės valgyklos paliko tokį blogą atsiminimą api...

    2
Daugiau straipsnių