Įspėjimas: nepamirškite pasirūpinti blynais (receptas)

Šiandien visa Lietuva švenčia tikrąją Užgavėnių dieną. Ne išimtis ir uostamiestis.

Šiandien Klaipėdos mieste Užgavėnes buvo švenčiamos mokyklose, o blynai dalinami net valstybinėse institucijose.

Nors visi pagrindiniai žiemos varymo šventei skirti miesto renginiai uostamiestyje vyko sekmadienį, šiandien klaipėdiečiai vis dar gali sulaukti prie savo durų persirengėlių.

Tad tam, kad vėliau nereikėtų krapštyti pinigų, dėl to, kad nepasivarginote pavartyti receptų knygos, portalas kl.lt skaitytojams siūlo pasigaminti „Amerikietiškų blynelių“.

Ingredientai:

200 g miltai

2 a. š. kepimo miltelių

200 ml pieno

2 kiaušiniai

50 g sviesto

1 a. š. vanilės

Gaminimas:

Sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Supilti pieną, kiaušinius, ištirpintą sviestą ir vanilę bei viską išmaišyti. Kepti karštoje keptuvėje be riebalų.

Skanaus.


Šiame straipsnyje: Užgavėnėsblynaireceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Kepurėlė – maistingiausia grybo dalis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepurėlė – maistingiausia grybo dalis (receptai)

    Nors ši vasara nelepina geru oru, grybų mylėtojams nėra kuo skųstis. Socialiniuose tinkluose grybautojai jau dalijasi pirmojo „laimikio“ nuotraukomis. Nors ir nekaloringi, tačiau sunkiai virškinami grybai, pasak dietologų, netur...

  • Vasaros gėrybės stiklainyje: dar nebandytas receptas
    Vasaros gėrybės stiklainyje: dar nebandytas receptas

    Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes išliko tik retame namų ūkyje, o lietuviai atrado naują ...

  • Tinkamai paruoštos uogienės: ne tik saldu, bet ir sveika <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tinkamai paruoštos uogienės: ne tik saldu, bet ir sveika (receptai)

    Lietuvių pomėgis iš vasaros gėrybių virti uogienes, o rudenį ar žiemą jomis smaližiauti išlieka populiarus. Tačiau dietologai perspėja, kad cukrus ir saldūs patiekalai yra mitybos piramidės viršūnėje, vadinasi, juos rekomendu...

  • „Perlų“ kruopos užmirštos nepelnytai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    „Perlų“ kruopos užmirštos nepelnytai (receptai)

    Perlinių kruopų košės skonį tie, kas vasaras leido pionierių stovyklose, prisimena puikiai. Pervirta, gliti, neaiškaus skonio. Žodžiu, ne košė, o košmaras. Gaila, kad sovietinės valgyklos paliko tokį blogą atsiminimą api...

    2
  • Iš cukinijų galite pasigaminti net makaronų
    Iš cukinijų galite pasigaminti net makaronų

    Maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė siūlo, kaip vasaros daržovių derlių pateikti skaniai ir neįprastai. Cukinijos – dažna daržovė ant mūsų stalo, bet ar žinote, kad iš jos galite gaminti ne tik s...

  • Skanaus: trys gaivių salotų receptai
    Skanaus: trys gaivių salotų receptai

    Siūlome išbandyti kelis sveikus, nesudėtingus paruošti vasariškus patiekalus, kurie turėtų patikti jūsų skrandžiui. ...

  • Jūra dvelkiantiems pietums – šefo siūlomas užkandis iš žuvies
    Jūra dvelkiantiems pietums – šefo siūlomas užkandis iš žuvies

    „Palanga SPA“ virtuvės šefas Ernestas Viršilas pristato užkandžio receptą, dvelkiantį jūra – jūros ešerio kapotinį. Šį patiekalą, kurį sudaro vos keli ingredientai, galima pagaminti per 5 minutes. ...

  • Saldžiai savaitgalio nuodėmei – šokoladiniai gardėsiai
    Saldžiai savaitgalio nuodėmei – šokoladiniai gardėsiai

    Atsigauti po sunkios darbo dienos gali padėti ne tik atpalaiduojanti grožio procedūra ar mylima knyga, tačiau ir mėgstamas saldumynas. Švelnus, purus ir burnoje tirpstantis šokoladinis biskvitas – tam puikiai tinkantis kandidatas. ...

  • Duona valgoma kasdien, bet nenusibosta: netradiciniai receptai
    Duona valgoma kasdien, bet nenusibosta: netradiciniai receptai

    Duona nuo seno vadinama kasdieniu produktu. Ar susimąstome apie jo naudą sveikatai? Kokia šiais klausimais maisto technologės ir mitybos specialistės Ramintos Bogušienės nuomonė? ...

  • Kinų maistas Lietuvoje – tik improvizacija
    Kinų maistas Lietuvoje – tik improvizacija

    "Pabūti Kinijoje svajojau nuo mažens. Kai studijuodamas išgirdau apie galimybę išvykti, buvau pasiruošęs eiti per ugnį ir vandenį, kad tik įgyvendinčiau savo svajonę", – pasakoja Jonas Kasperavičius, Kauno kolegij...

    4
Daugiau straipsnių