Ant velykinio E. Jakilaičio stalo puikuosis jo kepta duona (receptas)

„Jeigu aš iškepsiu duoną, vadinasi, tai gali padaryti kiekvienas“, - šypsosi pokalbių laidos „Lietuva tiesiogiai" vedėjas Edmundas Jakilaitis. Paprastai savo namų virtuvėje jis sukinėjasi retai, nes dažniausiai valgį ruošia jo žmona.

Tačiau šįkart žurnalistas gamino kartu su virtuvės šefu Linu Samėnu. Jie kepė itališką Tortano duoną, be kurios neįsivaizduojamas nei vienas Italijos Neapolio regione gyvenančios šeimos stalas.  Tai įdarytas žiedo formos kepinys su įdaru.

Traukite rašiklius, popierių ir ruoškitės Velykoms kartu su L.Samėnu ir televizijos laida „Velykų skanėstai".

Jums reikės 300 ml šilto vandens, 15 g mielių, žiupsnelio druskos, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto medaus, 175 g speltos kvietinių miltų, 275 g šviesių kvietinių miltų.

Iš šių produktų išminkytą tešlą 20 min. palaikykite šiltoje vietoje, kad ši paliktų. Tuomet iš tešlos padarykite blyną, o ant viršaus užberkite graikinių riešutų ir 100 g ožkos sūrio bei rozmarino lapelių.

Tešlą suvyniokite, iš jos suformuokite žiedą ir pašaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, netrukus karštį sumažinkite iki 200 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu
    Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu

    Valentino diena be šokolado neįsivaizduojama. Tam pritaria ir maisto tinklaraštininkė bei kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, šiai progai siūlanti nesudėtingą deserto receptą ...

    1
  • Kaip dar galima panaudoti cinamoną?
    Kaip dar galima panaudoti cinamoną?

    Cinamono, ko gero, galima rasti kiekvieno lietuvio namuose, tačiau šį prieskonį dažniausiai naudojame tik maisto patiekalams gardinti. LSMU profesorius Alvydas Unikauskas atskleidžia kelis cinamono panaudojimo būdus. ...

    1
  • Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą
    Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

    Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien sa...

  • Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai
    Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai

    Ugdymo įstaigos bendruomenės tėvelius, personalą ir virėjas moko, kaip paruošti maistą, kad būtų ne tik skanu, nebrangu, bet ir sveikatai palanku. Maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi sveikatai palankesniais receptais. ...

  • Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė (receptai)

    Turbūt kiekvienoje virtuvėje rastume augalinio aliejaus. Skirtingos jo rūšys yra ir daugelio maisto produktų sudėtyje. Augaliniai aliejai vertinami ne tik dėl jų maistinės vertės, bet ir universalaus panaudojimo, be to, jų įvairovė rinkoje l...

    1
  • Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės
    Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės

    Keičiantis sezonams kinta ir mūsų mityba, ypač šaltuoju metų laiku. Šviežius vaisius ar daržoves vis dažniau pakeičia sotesni, kaloringesni maisto produktai. Tačiau gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė skatina nepamiršti pasaulio...

  • Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas (receptas)

    Gripu serga dvigubai daugiau žmonių nei pernai tuo pačiu metu.  Negana to, visiems pažįstama liga gali sukelti sunkių komplikacijų ir jau šiemet pasiglemžė ne vieną gyvybę. ...

    2
  • Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau (receptai)

    Jei kažkada ruošiant miltinius patiekalus tekdavo apsiriboti kvietiniais ar ruginiais miltais, šiandien jų galime rasti pačių įvairiausių. Mitybos specialistė Evelina Pleterienė teigia, kad įprastinis požiūris į miltus kardinaliai kei...

    2
  • Po sočių švenčių – lengvi ir maistingi pietūs
    Po sočių švenčių – lengvi ir maistingi pietūs

    Po gausių žiemos švenčių vaišių siūloma pasigaminti salotas. Receptą pristato karšto maisto užkandinės-baro „The Great Tit“ virtuvės šefas Domas Sikorskis. ...

  • Draugams – netikėtas tortas su burokėliais
    Draugams – netikėtas tortas su burokėliais

    Jei Naujuosius metus planuojate sutikti namie ir nežinote, kuo nustebinti svečius, siūlome pagaminti naujametinį desertą – tortą su burokėliais ir serbentų uogiene. ...

Daugiau straipsnių