R. Adomavičiaus likimą nulems teisėsaugininkų informacija

Socialdemokratų vadovybė teigia, kad kyšio ėmimu įtariamo Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, kuris šiuo metu yra sustabdęs narystę partijoje, tolesnį likimą socialdemokratų gretose nulems laukiama papildoma teisėsaugos informacija. Partijos vadovų teigimu, šiuo metu turimos informacijos neužtenka, kad būtų galima R.Adomavičiaus atžvilgiu priimti sprendimus.

„Mes kol kas negalime pasakyti nei už, nei prieš, kaip mes elgsimės, neturėdami faktų ar tikros informacijos, kad neapkaltintume žmogaus be reikalo. Bet elgsimės atsakingai ir principingai - tada, kai turėsime dokumentus ir su jais susipažinsime“, - BNS aiškino socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Paklaustas, ar gavus papildomos teisėsaugos informacijos socialdemokratai apsispręs ir dėl savivaldybės tarybos opozicijos rengiamos interpeliacijos R.Adomavičiui palaikymo, socialdemokratų lyderis sakė, kad apie tai bus sprendžiama gavus teisėsaugos informaciją.

„Čia atskiras klausimas, mes tada ir priimsime sprendimus“, - teigė A.Butkevičius.

Tiek socialdemokratų partijos vadovas, tiek jo pavaduotojas partijoje Vytenis Andriukaitis BNS aiškino, kad R.Adomavičius šiuo metu neina Vilniaus vicemero pareigų.

Tačiau R.Adomavičius pareigas šią savaitę jau eina - paaiškėjus galimam kyšio ėmimo atvejui jis atostogas buvo paėmęs tik iki spalio 12 dienos.

Pasak A.Butkevičiaus, papildomos teisėsaugos informacijos laukiama kitą savaitę.

„Išsakyta vienų žmonių viena informacija, kitų - kita, ir mes tikimės jau ateinančią savaitę gauti tam tikrus dokumentus ir tada iš karto organizuoti ar tarybos posėdį ir, jeigu reikės, Etikos ir procedūrų komisijos posėdį“, - sakė jis.

Partijos Vilniaus skyriaus taryba buvo planavusi rinktis jau šią savaitę, bet posėdis neįvyko.

„Nesusirinko dėl to, kad mes negavome dokumentų iš teisėsaugos“, - aiškino A.Butkevičius.

Tuo metu V.Andriukaitis sako iš viso nematantis reikalo partijai rinktis dėl R.Adomavčiaus klausimo.

„Tai kad mes jau išreiškėme savo poziciją - mes pasakėme, kad Romas Adomavičius sustabdė narystę partijoje, pats sutiko bendradarbiauti su teisėsauga ir kol nebus išspręsti tie klausimai, tol lieka galioti šitas sprendimas“, - BNS teigė V.Andriukaitis.

Jo teigimu, partijos Vilniaus skyriui laikinai vadovauja Vytautas Milėnas.

Pats R.Adomavičius BNS šią savaitę teigė, kad Socialdemokratų partijos Vilniaus miesto skyriaus taryba į posėdį numato susirinkti tik po antrojo Seimo rinkimų turo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba R.Adomavičiui yra pareiškusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo. Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

R.Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji - jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių