Prokurorai nesako, kada kreipsis N.Venckienės imuniteto panaikinimo

Šiaulių apygardos prokuratūra nepateikia atsakymo, kada planuoja kreiptis dėl partijos „Drąsos kelias“ lyderės, Seimo narės Neringos Venckienės neliečiamybės panaikinimo.

„Kai ateis laikas, tada ir kreipsimės. O visą informaciją turi mūsų atstovas spaudai, prašome kreiptis į jį“, – sakė tyrimą dėl N.Venckienės atliekanti Šiaulių apygardos prokurorė Nina Raugienė.

Panevėžio apygardos prokurorai prieš rinkimus buvo kreipęsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl N.Venckienės neliečiamybės panaikinimo ir tuomet teigė surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N.Venckienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, nepagarbos teismui ir teismo sprendimo nevykdymo. Tačiau ši prokuratūra nuo N.Venckienės bylos tyrimo buvo nušalinta ir tyrimas buvo perduotas Šiaulių prokurorams.

„Panevėžio prokurorai yra Panevėžio prokurorai, o Šiaulių prokurorai yra Šiaulių prokurorai. Visą informaciją turi M.Povilaitis (Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai - red.), prašome į jį kreiptis. Viso gero“, – atsakė N.Raugienė paklausta, kodėl ilgą laiką nesikreipiama dėl neliečiamybės panaikinimo, nors prieš tai su byla dirbę prokurorai jau buvo suradę pagrindą kreiptis dėl imuniteto panaikinimo.

„Kaip buvo anksčiau minėta telefonu, Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą, renkami tyrimui reikšmingi duomenys, atliekami būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai. Atlikus išsamų tyrimą bus kreiptasi į generalinį prokurorą šiuo klausimu“, - sakoma Panevėžio apygardos prokuratūros atstovo Martyno Povilaičio atsakyme į BNS klausimą, dėl kokių priežasčių kol kas nepriimtas sprendimas dėl N.Venckienės neliečiamybės.

Panevėžio apygardos prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo antstolio veiklai, nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo pareigūnams. Tačiau spalį ši prokuratūra buvo nušalinta nuo tyrimo ir jis buvo perduotas Šiaulių apygardos prokuratūros.

Buvusi Kauno teisėja N.Venckienė davusi parlamentarės priesaiką įgijo teisinę neliečiamybę. Ją panaikinti gali tik Seimas.

Ankstesnės kadencijos Seimas buvo panaikinęs N.Venckienės, kaip teisėjos, teisinį imunitetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
nieko tie prokurorai nepadarys ir tai jie puikiai žino , dabar tiesiog psichologiškai tempia laiką kad visi įvykiai užsimirštu ir viskas nurimtu nes jie patys žino kad kaltą pedoprokuratūra

manau priesingai

manau priesingai portretas
.

Sim

Sim portretas
Nesako todel, kadangi dabar su Darbo Partija dorojasi! O nebutu, jei jie i seima butu neje! Manau tyla pries audra....Nors bent, aisku, prokurorai zino jei Neringa pajudins vel, tai Deimante parodyt jai ar seneliams tures! Tada ir paaiskes mergaites atminties istrinimas! Juk padlos tie prokurorai, nusikalteliai tikri! Nuo kada namu renovacijai Paneveziui kaip antram miestui po Vilniaus skiriama! Tai rankla ranka plauna, bendradarbiauja juk labai prokurorai, politikai pedofilai ir is Panevezio ir is Vilniaus! Panevezys Vilniaus ramstis juk! O va Kauna, tai visiskai nuskriaude, pagal diduma antras miestas + laikinoji sostine buvusi, kaima padare visiskai!Sim
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių