Prieš šventes Raudondvaryje apsigyveno miško gyvūnai

Iki Kalėdų likus vos kelioms dienoms, Raudondvario dvaras ir parkas pasipuošė kalėdiniu apdaru – sužibo žaliaskarė, o aplink ją apsigyveno miško žvėreliai.

„Aplink Raudondvario dvarą yra miškas, visas šlaitas yra apaugęs dideliais ir senais medžiais ir krūmais, saugomais paveldosaugininkų. Puošdami dvarą ir parką, norėjome, kad miškas atgytų“, – apie išskirtinius Kalėdų papuošalus pasakojo Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė.

Visoje parko teritorijoje įrengtos originalios kalėdinės instaliacijas – įvairių žvėrelių muliažai, papuošti augalais ir šviečiančiomis girliandomis.

„Gražu, nes atrodo, lyg iš už medžių išlenda žvėrys, būdingi Lietuvos faunai: elniai, stirnos, stumbras – Lietuvos girių pasididžiavimas. Nors stumbrai mūsų šalyje jau išnykę, tačiau prieš Kalėdas jis atgimsta Raudondvario dvare“, – sakė S. Navickienė.

Vaikučius linksmina mažučiai kiškučiai, kurių ausys kyšo iš po sniego, lapės, stirniukai.

„Norėjome sukurti šiltą, jaukų parką, pritaikytą namams, šeimai. Kviečiame Kalėdų rytą šeimas su vaikais ateiti pasivaikščioti po parką, pasigrožėti egle ir iš miško ateinančiais gyvūnais“, – sakė dvaro direktorė.

Miško gyvūnėliai įkurdinti ne atsitiktinai pasirinktose vietoje, o ten, kur vasarą per pirmąjį tarptautinį žemės meno festivalį „LandArt“ kūrė menininkai.

Padėti papuošti dvaro aplinką buvo pakviestas žymus floristas Marijus Gvildys, kuris ir kūrė miško gyvūnėlius.

„Tai jau tęstinis mūsų bendradarbiavimas. Žinome, kad po dvejų metų žemės meno festivalis vėl grįš į dvarą“, – užsiminė S.Navickienė.

Floristui buvo patikėta papuošti ir pagrindinę Kauno rajono eglę, esančią dvaro teritorijoje, bei dvaro viduje pastatytą žaliaskarę. „Floristas eglę papuošė rankų darbo žaisliukais. Ant eglės pakabinta daug LED lempučių, kurios atspindi gražų, šaltą žiemos vakarą“, – atskleidė dvaro direktorė.

Dvaro parke papuošta ypatinga – nepriklausomybės laikų – eglė. Raudondvario bendruomenė ją pasodino 1991 m. kovo 11-ąją Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo proga.

„Šią eglę jie puoselėjo, augino, prižiūrėjo. Ne veltui ši eglė šiemet buvo pasirinkta kaip pagrindinė Kauno rajono žaliaskarė. Ji buvo įžiebta gruodžio 14-ąją“, – pasakojo S.Navickienė.

Gyvūnėlių ekspozicija dvaro parką puoš iki Trijų karalių, sausio 6 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Tai turėtų būti pavyzdys, kaip saugoti gamtą. Kodęl būtinai reikia kasmet nupjauti tūkstančius eglučių, kodėl negalim jų reikiamoj vietoj užsiauginti ir kasmet papauošti? Juk dabar galima persodinti ir jau gana paaugusius medžius.

Žalias

Žalias portretas
Puiki idėja. Smagu būti Raudondvario dvare, džiaugiamės, kad Kauno rajono valdžia jį mėgina atgaivinti.

Snieguolė

 Snieguolė portretas
,,Nors Lietuvoje stumbrai jau išnykę...: Kas čia nežino, kad šių gyvūnų yra ne tik zoologijos sode ar ponia direktorė, ar žurnalistė? Nuvažiuokit į Pašilius Panevėžio rajone galėsit stumbrui ir į akis pažiūrėti. Puiku, kad Raudondvaris atgijo. Gražių idėjų ateity
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių