Prezidentė pasipiktino mokesčių inspekcija

Prezidentė pažėrė kritikos mokesčių inspekcijai, kuri, pasak valstybės vadovės, netinkamai vykdo įstatymą dėl neteisėto praturtėjimo prevencijos.

Tačiau Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepareiškė tiesioginio nepasitikėjimo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininku Modestu Kaseliausku.

Ketvirtadienį savo trečiųjų kadencijos metinių proga surengtoje spaudos konferencijoje D.Grybauskaitė apgailestavo, kad VMI „leido sau interpretuoti priimtus įstatymus dėl neteisėto praturtėjimo“, iš tikrinamų asmenų sąrašų ištraukdama politikus.

Vienu iš savo veiklos prioritetų Prezidentė įvardijo kovą su korupcija. Kalbėdama apie tai valstybės vadovė priminė, kad pernai jos iniciatyva buvo priimtas kovos su neteisėtu praturtėjimu įstatymas. Tačiau jo įgyvendinimas, anot D.Grybauskaitės, nėra tinkamas. „Čia norėčiau išskirti vieną įstaigą, dėl kurios esu kritiškai nusiteikusi. Tai VMI, kuri sau leido interpretuoti Vyriausybės sprendimus dėl neteisėto praturtėjimo, nes išėmė iš tikrinamųjų sąrašo visus politikus - tiek savivaldos, tiek ir Seimo lygmenyje. Noriu pažymėti, kad įstatymas čia jokių išimčių nedaro. Todėl ir įstaigos neturėtų daryti tokių išimčių. Visi, kur yra tikėtinas arba matomas atviras praturtėjimas galėjo įvykti neteisėtai, turi būti preventyviai patikrinti. Tikiuosi, VMI girdi mane ir tuo užsiims ateinančiais metais“, - kalbėjo Prezidentė.

Tačiau paklausta, ar dėl susidariusios situacijos turėtų būti atsakingas VMI viršininkas M.Kaseliauskas, valstybės vadovė atsakė: „Tiesmukiškai dar taip neformuluočiau. Tikiuosi, kad  VMI pradės profilaktiškai dirbs drąsiau, atviriau ir nedarys išimčių dėl neteisėto praturtėjimo nustatymo.“

VMI anksčiau yra neigusi, jog iš tikrinamųjų sąrašo tikslingai buvo išbraukti politikai ir tikino, kad atliekami visų patikrinimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Pirmiausia reikia patikrinti ar pacioje VMI nera neteisetai praturtejusiu asmenu

aborigenas

aborigenas portretas
As nieko nedirbau, tik retkarciais komentavau ir atsikniskit jus nuo manes, toks butu mano pranesimas. Trumpas ir aiskus, ir visi suprastu.

Mananti

Mananti portretas
jog politikai ir prisivoge-gi eilinis prie lovio neprisiknis,o politiku mokesciai netikrina,nes ir patys,galimai ,LA_BAI jau daug prisivoge-kito atsakymo nebutu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių