Prancūzijos uoste lietuvių jūreiviai protestuoja dėl nesumokėtų algų

Šiaurės vakarų Prancūzijoje esančiame Duarnenė uoste laivo „Antigone Z“ įgula, kurią sudaro du lietuviai ir aštuoni rusai, paskelbė streiką, protestuodami dėl neišmokamų atlyginimų, pranešė naujienų agentūra Ria Novosti su nuoroda į prancūzų žiniasklaidos priemones.

Į Aleksandriją turėjęs plaukti laivas su užšaldytomis silkėmis ir stauridėmis į prancūzų uostą atplaukė balandžio 3-iąją. Laivą yra užfrachtavusi Olandijos kompanijos „Marine Seafood“.

Ekipažas, kurį sudaro aštuoni rusai ir du lietuviai, siekia, kad jiems būtų išmokėtas atlyginimas. Kai kurie jūreiviai algų negauna pusmetį ir daugiau, pavyzdžiui, anot Prancūzijos jūreivių profesinės sąjungos atstovo, šešis mėnesius atlygio negauna laivo kapitonas, 11 mėnesių - inžinierius elektrikas.

Anot jūreivių, skola siekia 226 tūkst. JAV dolerių. Tuo tarpu laivo savininkas Graikijos pilietis Georgas Stamatis (Georges Stamatis) teigia, esą sumokėti jūreiviams negali, nes pats turi daug skolų.

Krovinio vertė, anot prancūzų jūreivių profsąjungos atstovo, siekia per 1 mln. litų.

Jis tvirtino, kad 2009 metais tas pats laivo savininkas bandė išsiųsti į Rusiją 10 žmonių ekipažą, duodamas jiems tik šešis kilogramus makaronų.

Lietuvos ambasados Prancūzijoje atstovė Agnė Povilavičiūtė BNS sakė, kad apie įvykį ambasadai nėra žinoma.


Šiame straipsnyje: Antigone Zjūrininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

bocmanas

bocmanas portretas
Kokia ten ambasada banketu fursetu megejai Lietuva jau seniai nebe jurine valstybe

...

... portretas
viskas ten zinoma tai ambasadai,tik niekam ten neidomu,

KKK

KKK portretas
lietuvių jūreiviai protestuoja dėl nesumokėtų algų kurią sudaro du lietuviai ir aštuoni rusai, --------- Господа журналисты! Вы уж потрудитесь написать толком!.. Литовские моряки? или 2 литовца и 8 русских? Так они граждане Литвы? Или как? Не стыдно давать информацию в таком виде???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių