TS-LKD vairo sieks A.Kubilius, V.Landsbergis, V.Stundys, L.Andrikienė

Dėl TS-LKD vairo varžysis abartinis šios partijos pirmininkas ekspremjeras Andrius Kubilius, europarlamentarai Vytautas Landsbergis ir Laima Andrikienė bei dabartinis partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Stundys.

Šias keturias kandidatūras, kurias iškėlė partijos skyriai, trečiadienį patvirtino TS-LKD prezidiumas.

Sutikimą dalyvauti partijos vadovo rinkimuose buvo davęs ir parlamentaras Naglis Puteikis, tačiau partijos prezidiumas nepatvirtino jo kandidatūros, remdamasis ankstesniu partijos Priežiūros komiteto sprendimu.

„Buvo pasakyta, kad prezidiumas negali naikinti Priežiūros komiteto sprendimo, gali tik grąžinti persvarstyti, o visi terminai jau esą praėję“, - BNS prezidiumo sprendimą trečiadienį komentavo N.Puteikis.

Parlamentaras prezidiumui buvo pateikęs apeliaciją, prašydamas panaikinti Priežiūros komiteto sprendimą uždrausti jam iki vienerių metų eiti bet kokias vadovaujančias pareigas partijoje dėl komentaro apie bendrapartietį „Facebook“ paskyroje.

Į TS-LKD partijos pirmininkus iš viso buvo iškelta 18 kandidatų, iš jų sutiko dalyvauti rinkimuose 5, kiti atsisakė. Tarp atsisakiusiųjų buvo ir buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, kuri praėjusiuose partijos vadovo rinkimuose prieš dvejus metus buvo pagrindinė A.Kubiliaus varžovė.

Pagal partijos įstatus, pirmininką dvejų metų kadencijai iš kandidatų, kuriuos gali siūlyti taryba, TS-LKD bendrija Lietuvos krikščionys demokratai, frakcijos, bendruomenės ir skyrių susirinkimai, renka visi TS-LKD nariai. Kandidatai į pirmininkus gali būti keliami ne anksčiau kaip penki mėnesiai ir ne vėliau kaip du mėnesiai iki pasibaigiant TS-LKD pirmininko kadencijai.

Pasibaigus kandidatų kėlimo terminui, visiems kandidatams skiriamas vienas mėnuo rinkimų agitacijai vykdyti. Po jo vieną savaitę vyksta balsavimas. TS-LKD pirmininko tiesioginiai rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų partijos narių. Išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris surenka daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių TS-LKD narių balsų.

Šiemet Konservatorių partijos suvažiavimas numatomas balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Iki jo partijos vadovas jau turi būti išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
norėčiau,kad pirmininku būtų Landsbergis-tai vienas padoriausių iš konservatorių žmonių,...dar žinoma Puteikis,bet jis į pirmininkus nesitaiko

lietuvis

lietuvis portretas
as maniau kad tas apsisnargliaves klipata jau uzkastas

samo

samo portretas
Andrikiene is situnesulyginama: Kubilius jau savo prigamino nesamoniu, Tata - senyvas, Stundys eina is pareigos, o va Andrikiene ir Europoj lygi laiko ir cia reikalus patvarkytu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių