Prezidentė vyksta į Liuksemburgą ir ES viršūnių susitikimą Briuselyje

Trečiadienį Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė oficialaus vizito išvyksta į Liuksemburgo Didžiąją Hercogystę.

Liuksemburge Prezidentė susitiks su Liuksemburgo Didžiuoju Hercogu Henri ir Didžiąja Hercogiene Maria Teresa, Liuksemburgo Parlamento Pirmininku Laurent Mosar, Liuksemburgo Ministru Pirmininku Jean Claude Juncker ir kitais aukštais pareigūnais.

„Viena iš Europos Bendrijų šalių steigėjų ir seniausių narių - Liuksemburgas - yra puikus Europos integracijos, vienybės ir solidarumo pavyzdys. Lietuvai naudinga Liuksemburgo europinė patirtis, taip pat šios šalies patirtis kuriant palankią aplinką verslui ir vystant finansų sektorių, plėtojant investicijas atsinaujinančios energetikos srityje ir formuojant Europos monetarinę politiką", - pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ypatingą dėmesį vizito metu ketinama skirti investiciniams projektams vystant alternatyviosios energetikos šaltinius. Vykdydamas ES direktyvas, Liuksemburgas, kaip ir kitos ES narės, įsipareigojo didinti energijos iš atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimą iki 10 procentų. Europos Sąjunga, atsižvelgdama, jog Liuksemburgas neturi tam reikiamų geografinių galimybių, leido jam investuoti į kitų ES narių alternatyviosios energetikos sektoriaus plėtrą.

Trečiadienio vakarą Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš Liuksemburgo vyks į Briuselį, kur ketvirtadienį dalyvaus Europos vadovų tarybos posėdyje. ES valstybių vadovai diskutuos dėl ES raidos strategijos iki 2020 m., ekonomikos koordinavimo ir finansinės kontrolės priemonių bei kitais aktualiais Europos klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių