„Nedirbantis“ meras atostogaus dvi savaites

Anksčiau žadėjęs triūsti be atostogų sostinės meras Artūras Zuokas vis dėlto pakeitė savo planus. Nuo pirmadienio dviem savaitėms valdžios vairą perims Jaroslavas Kaminskis.

"Aš nedirbu, tad ir atostogauti man nereikia", – tokius žodžius A.Zuokas visada sako tiems, kurie teiraujasi apie mero vasaros atostogų planus.

Lygiai tokius žodžius "Vilniaus dienai" meras sakė ir prieš mėnesį, tačiau dabar, regis, persigalvojo ir dvi savaites atsiribos nuo kasdienių miesto problemų.

"Kaip sakau, man tai ne atostogos. Aš jų taip nevadinu. Išeinu dviem savaitėms nuo pirmadienio. Kartais labai gerai visokius darbo planus apsvarstyti ramybėje, kur nors už savivaldybės, miesto ar Lietuvos ribų", – aptakiai kalbėjo sostinės vadovas.

A.Zuokas leidžia sau atsipūsti, nes šiuo metu savivaldybėje nelabai kas vyksta: taryba į posėdžius susirinks tik rugsėjo pradžioje, atostogauja ne vieno miesto departamento vadovas, į kai kuriuos postus dar tik renkami nauji darbuotojai.

"Šiek tiek būsiu Lietuvoje, šiek tiek gal užsienyje", – savo planų atskleisti nenorėjo meras.

Tiesa, ir A.Zuoko žmona Agnė Zuokienė neseniai "Vilniaus dienai" tvirtino, kad nebesitiki, jog vyras atostogoms šią vasarą skirs laiko. Seimo narė ketino į Romą vykti viena su vaikais.

"Vyrui atostogas dar reikia užsidirbti, jis juk trumpai tedirba. Mėnesio pabaigoje bus mano gimtadienis, tada jau tikiuosi, kad vyras man kokią nors kelionę padovanos. Tuomet gal tik dviese kur nors į užsienį išvažiuosime. Na, bent jau aš tikiuosi, kad tą kelionę gausiu", – tąkart šmaikštavo A.Zuokienė.

Atrodo, A.Zuokas žmonos žodžius išgirdo ir baigiantis liepai nusprendė pailsėti.

Kol A.Zuoko savivaldybėje nebus, visa jo darbų našta guls ant vėliausiai vicemeru tapusio Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nario Jaroslavo Kaminskio pečių. Šiokios tokios vadovavimo patirties vicemeras įgijo dar šią savaitę, kai A.Zuokas buvo išvykęs į kelių dienų komandiruotę Italijoje.

A.Zuokas išsamiai, kodėl jį pavaduos J.Kaminskis, neaiškino. Pats J.Kaminskis tikino manąs, kad tokį pasitikėjimą greičiausiai gavo dėl to, kad jis yra didžiausios valdančiajai koalicijai priklausančios frakcijos atstovas.


Šiame straipsnyje: atostogosPolitikų atostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių