K.Uoka grasina supjudyti TS-LKD

Seimo narys Kazimieras Uoka, kuriam galimai gresia apkalta ir baudžiamoji atsakomybė už riaušių kurstymą ir pasipriešinimą policijai gėjų eitynių metu, LTV laidoje "Savaitės atgarsiai" pareiškė, kad jei jo elgesio nepalaikys partija, jis gali kartu su grupe kitų partiečių iš jos pasitraukti.

K.Uoka priklauso Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijoje veikiančiai Tautininkų frakcijai, kurią sudaryta iš buvusių Tautininkų sąjungos narių. Tautininkų sąjunga į TS-LKD įsijungė 2007 m.

Pasak K.Uokos, tautininkams prisijungiant prie konservatorių dabartinis premjeras Andrius Kubilius patikino, kad jam vadovaujant partijai ši niekada nesudarys galimybių homoseksualams rengti eitynes.

Todėl dabar, kai Vilniui vadovaujant konservatoriams toks leidimas buvo išduotas, esą TS-LKD pamynė principines tautininkų įsijungimo į partiją sąlygas.

Todėl K.Uoka tikina, jei nesulauks paramos savo „kovoje su homoseksualais“ partijoje, jis kalbėsiąs apie tai, kad tautininkai apskritai išstotų iš TS-LKD.

Tiesa, kol kas, pasak K. Uokos, partija jo veiksmus remia. Parlamentaras teigė, kad jo elgesys eitynėse jau buvo aptartas pirmadienio partijos Lazdynų skyriaus susibūrime ir jis sulaukė „neabejotino palaikymo“


Šiame straipsnyje: uokaGėjaiTS-LKD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių