K.Uoka gali būti išmestas iš partijos

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas trečiadienį konstatavo, kad partijos nario Kazimiero Uokos elgesys per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje buvo netinkamas. Kitame posėdyje bus sprendžiama, ar jį šalinti iš partijos.

"Labai aiškiai turiu įvertinti, kad laikau tokį elgesį netinkamu, kaip skatinantį smurto kultūrą politikoje", - po TS-LKD prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė partijos lyderis premjeras Andrius Kubilius.

Pasak TS-LKD Politikos komiteto pirmininko europarlamentaro Vytauto Landsbergio, tokios pozicijos laikosi dauguma prezidiumo narių.

Paklaustas, ar K.Uoka gali būti pašalintas iš TS-LKD, A.Kubilius pranešė, kad šis klausimas bus svarstomas kitame prezidiumo posėdyje.

Tuo metu pats K.Uoka teigė, jog buvo parengti du projektai, vertinantys jo elgesį praėjusį šeštadienį, bet nė vienas iš projektų nepriimtas.

"Išsiskirstė prezidiumas, ir liko partijos vadovybės nuomonė, kad strategiškai kryptis daugmaž tokia, kokia partija norėtų, bet mano asmeniškai elgesys netinkamas. Bet už tai nebalsuota, kvorumo nebuvo", - žurnalistams sakė parlamentaras.

Jis tvirtino, kad apie šalinimą iš partijos nekalbėta, nors pripažino, jog tokia teorinė galimybė yra.

"Tikrai politiškai nepražūsiu, tikrai rasiu, kur veikti, tikrai tęsiu šitą veiklą, bet šios dienos svarstymu daugmaž esu patenkintas, - pareiškė K.Uoka. - (...) Aš vis tiek veiksiu, tikrai rasiu formą, tik nenorėčiau jos keisti. Tėvynės sąjungoje yra 14 tūkst. narių. Geri 10 tūkst. yra mano pažįstami, draugai, mes veikiame įvairiuose frontuose, įvairiose vietose, projektuose, nenorėčiau apleisti šio didžiausio šalies politinio klubo."

Kita vertus, dėl savo elgesio Seimo narys nesigaili.

"Manau, kad tomis aplinkybėmis pasielgiau taip, kaip, išėjo ir laukiu policijos vertinimo. Su P.Gražuliu mes rengiame savo policijos veiksmų vertinimą, nes tampyti manęs konkrečiai, nežinau, ką P.Gražulis darė peršokęs tvorą, bet manęs konkrečiai policija neturėjo jokios teisės. Tikrai ko gero kreipsiuos, bet dar palauksiu policijos veiksmų", - kalbėjo K.Uoka.

Jis priminė, kad tautininkams jungiantis su Tėvynės sąjunga, esą būta konkretaus pažado - "kad gėjų paradų nebus". "Deja, pažadas nebuvo išlaikytas, ką padarysi", - konstatavo buvęs tautininkas.

Apie gėjų eitynių surengimą Vilniuje ketvirtadienį planuojama diskutuoti TS-LKD Vilniaus sueigoje. Anot K.Uokos, jis ten būtinai dalyvausiąs ir pažiūrėsiąs, koks bus jį palaikančių ir smerkiančių partijos narių santykis.

Per šeštadienį Vilniuje vykusias pirmąsias gėjų eitynes K.Uoka ir "tvarkietis" Petras Gražulis susigrūmė su teritoriją saugojusiais pareigūnais. Abu parlamentarai stovėjo eitynių priešininkų gretose.

Vilniaus policija savaitės pabaigoje turėtų apsispręsti, kokį pažeidimą - administracinį ar baudžiamąjį - per padarė parlamentarai.


Šiame straipsnyje: uokaGėjaiTS-LKD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių