K.Prunskienės vadovaujama partija bendradarbiaus su V.Putino „Vieningąja Rusija“

Ekspremjerės Kazimiros Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija (LLP) teigia pasirašysianti bendradarbiavimo sutartį su Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujama valdančiąja partija "Vieningoji Rusija" ("Jedinaja Rossija").

Pirmadienį LLP išplatintame pranešime teigiama, kad šeštadienį Švenčionių rajone, Kaltanėnuose, per LLP surengtą konferenciją "Baltijos regiono perspektyva - gyventi taikoje ir partnerystėje" "Vieningosios Rusijos" Tarptautinių ryšių valdybos vadovas Konstantinas Petričenko sakė matąs daug bendradarbiavimo perspektyvų su LLP.

"Žinoma, mes negalime dirbti su partijomis, kurios yra atvirai antirusiškos, tačiau matome labai daug bendradarbiavimo perspektyvų su tokiais partneriais kaip Lietuvos liaudies partija", - pranešime cituojamas svečias.

Anot jo, dėl bendradarbiavimo liko atlikti tik formalias procedūras.

"Neabejoju, kad artimiausiu metu pasirašysime bendradarbiavimo susitarimą tarp LLP ir "Jedinaja Rossija", - kalbėjo Rusijos valdančiosios partijos atstovas.

Šiuo metu "Vieningoji Rusija" yra pasirašiusi 21 sutartį su kitomis partijomis.

K.Prunskienės teigimu, bendradarbiavimo sutartį LLP dar šiemet planuoja pasirašyti ir su Edgaro Savisaaro (Edgaro Savisaro) vadovaujama Estijos Centro partija.

Anot LLP pranešimo, partijos konferencijoje savaitgalį dalyvavo ir Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo administracijos departamento, kuruojančio užsienio ryšius, vadovas Jevgenijus Umerenkovas.

Buvusi Valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė, ekspremjerė K.Prunskienė LLP įkūrė šių metų kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių