K.Prunskienė: valdžios veiksmai dėl energetikos tėra trepsenimas vietoje

Ekspremjerė Lietuvos liaudies partijos pirmininkė Kazimira Prunskienė sako nesanti nustebinta Užsienio reikalų ministerijos (URM) perspėjimo nekalbėti Lietuvos vardu, po to, kai apsilankiusi Rusijos Karaliaučiaus srityje planuojamos atominės jėgainės aikštelėje pareiškė Lietuvą esant suinteresuotą šiuo projektu.

"Manęs tokia URM nuostata nestebina, nes konservatorių valdžia įpratusi save sutapatinti su Lietuva, todėl bet kurio piliečio, specialisto ar Nepriklausomybės atkūrimo Akto signataro savarankiška nuomonė jiems yra nepriimtina. Tik užmirštama, kad valdžios institucijoms, turinčioms teisę ir kalbėti, ir veikti Lietuvos vardu, derėtų bent jau sakyti žmonėms tiesą", - penktadienį išplatintame pareiškime teigia K.Prunskienė.

valdžios veiksmus sprendžiant energetikos klausimus ji pavadino "stebėtinu neveiklumu ir beviltišku trepsenimu vietoje".

"Nuolat peršama mintis, kad Lietuvos Vyriausybės pozicija sprendžiant gyvybiškai svarbius energetikos ir kitus klausimus, yra šaliai pati naudingiausia, o iš tikrųjų tai tėra stebėtinas neveiklumas ir beviltiškas trepsenimas vietoje. Visiškai nesuprantama, kodėl ignoruojama galimybė ir siūlymai oficialiu lygiu nuodugniau susipažinti su jau pradėtos statyti atominės elektrinės saugumu, investiciniais modeliais ir jos integracijos į būsimas tarptautines elektros rinkas strategija. Tokia dabartinės valdžios "stručio" politika yra ne kas kita, kaip ne kompetencijos ir ne atsakingos arogancijos apraiška", - tvirtina K.Prunskienė.

Reaguodama į ekspremjerės Karaliaučiuje duotus interviu Lietuvos URM pareiškė, kad politikė neturi teisės kalbėti Lietuvos vardu.

"Rusijos žiniasklaidai paskelbus K.Prunskienės susitikime su Kaliningrado srities valdžia išsakytus teiginius apie Lietuvos suinteresuotumą dalyvauti šioje srityje planuojamos atominės elektrinės statyboje ir eksploatacijoje, norėtume atkreipti dėmesį, kad K. Prunskienė nėra išrinkta politikė ir nedirba jokioje valstybės institucijoje, todėl negali kalbėti nei už Lietuvos valstybę, nei už jos žmones. Jos žodžiai neatspindi Lietuvos nuomonės", - teigė URM atsiųstame komentare BNS.

K.Prunskienė neseniai lankėsi Karaliaučiaus srityje ir apžiūrėjo atominės jėgainės (AE) statybos aikštelę.

Rusijos naujienų portalai pranešė, kad per šį vizitą K. Prunskienė pareiškė, jog Lietuva suinteresuota dalyvauti Karaliaučiaus AE statybose ir vėliau pirkti jos gaminamą energiją.
Oficiali Lietuvos valdžia kritikuoja Rusijos planus Karaliaučiuje, greta Lietuvos sienos, statyti atominę elektrinę, sakydama, kad nėra laikomasi tinkamų saugumo reikalavimų. Oficialusis Vilnius taip pat sako, kad projektas nėra ekonomiškai pagrįstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
ka gi man butu labai idomu kiek gago K. Prunskienė uz ta reklama kuria ji skleidzia Lirtuvos mastu , visos normalios salys stengesi but nepriklausomos , o cia brukama ideja kooperotis su rusu . mes jau zinom kas buna kai musu isores politika neatitinka rusijos noru , mums keliama duju , naftos kainos ( latviai ir estai moka pigiau ) . O cia sena kliarka sulo duot rusams dar daugiau svertu i rankas kad je galetu sakyt mums ka daryt . pigi elektra neleis mums statyt savo duju terminal nes tai bus economiskai nerentabilu o is kitos puses visomet gales nutrauk ja jai kas netaip . taipogi bus nereikalinga statyt ir savo atominius reaktorius nes vel gi ta pati prezastys , neatsipirks lesos . as suliciau gerai pamastyt keno interesus atstovauja K. Prunskienė ar ne tokiu budu mus vercia vel gryzt i susijos mamos gleby .

Žemaitis

Žemaitis portretas
Valdžios? Kokios valdžios, pusė seimo sėdi tokie, kaip AMB gauja, ir nereikia tokioms šatrijoms aiškinti kas čia trepsi vietoje.

Mina

Mina portretas
Manau, kad teismai nekompetetingi. Vienas ,kad Prunskiene KGB,kitas ,kad ne.Kas gali paneigti ,kad nepatepta? O dabar kokia teise turi atstovauti Lietuvai? Turetu atstovauti Rusijai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių