K.Prunskienę apvogęs vilnietis kalės beveik trejus metus

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti vilniečiui Aleksandrui Strelnikovui paskelbtą nuosprendį, kuriuo jis pripažintas pavogęs iš ekspremjerės Kazimiros Prunskienės piniginę su 31,6 tūkst. litų.

A.Strelnikovui birželio 14 dienos nuosprendžiu, kurį paskelbė Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas, skirta galutinė dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Už  politikės piniginės, kurioje gulėjo solidi pinigų suma, vagystę vyrui skirta šiek tiek daugiau nei dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Šis bausmė subendrinta su kito teismo nuosprendžiu ir skirta galutinė skirta beveik trejų metų laisvės bausmė. 55 metų vilniečiui tai 20-asis nuosprendis per jo gyvenimą.

A.Strelnikovas Vilniaus apygardos teismo prašė sušvelninti bausmę, atsižvelgti, kad prisipažino ir gailisi dėl padaryto nusikaltimo. Taip pat prašė skirti įpareigojimą gydytis nuo priklausomybės narkotikams.

Prokuroras ir nukentėjusiai politikei, kuri gydosi patirtą insultą, teismuose atstovaujanti dukra Rasa Vaitkienė prašė skundą atmesti.

,,Nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, nėra pagrindo keisti ar švelninti, bausmė nėra aiškiai per griežta", - antradienį paskelbė teismas.

Po šios teismo nutarties nuosprendis įsiteisėjo.

A. Strelnikovas teismo sprendimu taip pat turės atlyginti K.Prunskienei 31 tūkst. 657 litų žalą.

Sausio 24 dieną į Lietuvos liaudies partijos patalpas Vilniuje, K.Stulginskio gatvėje, užėjo nepažįstamas asmuo. Jis darbuotojams paaiškino, kad atėjo pas partijos pirmininkę K.Prunskienę.

Kadangi tuo metu jos kabinete nebuvo, svečiui pasiūlyta palaukti. Pasinaudojęs, kad kurį laiką liko niekieno nestebimas, iš gulėjusios ant stalo rankinės vyras pagrobė piniginę su pinigais.

Kovo 15-osios rytą po surengtos tikslinės slaptos operacijos Pavilnyje buvo sulaikytas ankščiau teistas A.Strelnikovas, gimęs 1957 metais.

Paaiškėjo, kad po vagystės įtariamasis ilgiau nei mėnesį gyveno viename iš Vilniaus viešbučių, pinigus leido narkotinėms priemonėms, kitoms savo reikmėms, dalijo pažįstamiems, o pasibaigus pinigams iš viešbučio išsikraustė ir apsigyveno nakvynės namuose. Teisme jis savo kaltę pripažino ir aiškino, kad visų jo gyvenimo negandų kaltininkas - kvaišalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
Jeigu prisipazino ir grazino pavogtus pinigus manau kad reiktu atleisti.Svarbiausia suprato ,kad bolgai padare.

lt

lt portretas
Tai prunskienei reiketu paskirt kokios 3 metus

oho

oho portretas
Jei nebutu Prunskiene,tai negautu tiek metu,o cia gi svarbus zmogus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių