Konservatoriams panoro vadovauti ir europarlamentarė L. Andrikienė

Dėl didžiausios opozicinės partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovo pareigų nutarė kovoti ir europarlamentarė Laima Andrikienė.

Jos kandidatūrą į partijos pirmininko pareigas iškėlė Marių-Pajūrio skyrius.

„Apsispręsti buvo nelengva, tačiau nenoriu ir negaliu nuvilti manimi pasitikėjusių žmonių. Juk per rinkimus į Europos Parlamentą 2009 metais gavau 88 tūkst. 840 pirmumo balsų – tiek mūsų valstybės piliečių norėjo, kad aš atstovaučiau jiems Europos Parlamente. Palyginti su 2004 metų rinkimais į Europos Parlamentą mano rinkėjų skaičius išaugo daugiau nei 18 tūkstančių balsų (18 tūkst. 556 rinkėjų) arba 26 procentais! 2004 metais į Europos Parlamentą buvau išrinkta, gavusi 70 tūkst. 284 pirmumo balsus“, - BNS perduotame komentare cituojama L.Andrikienė.

Jos teigimu, TS-LKD būtina atsinaujinti.

„Partijos artimiausių dvejų metų darbotvarkė turi būti modernizavimo darbotvarkė. Tradicines ideologijas – konservatyvizmą, krikščioniškąją demokratiją – išpažįstanti ir puoselėjanti partija, veikianti Europos multikultūrinėje aplinkoje, siekdama išlikti konkurencinga, privalo atsinaujinti, išmokti klausytis ir išgirsti visuomenės nuomones, sutelkti išvien dirbti gerokai platesnius visuomenės sluoksnius“, - teigė L.Andrikienė.

Į TS-LKD partijos pirmininkus iškelta 18 kandidatų. Kovoti dėl šio posto taip pat sutiko dabartinis partijos pirmininkas Andrius Kubilius, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, Seimo narys Valentinas Stundys.

Pagal partijos įstatus, pirmininką dvejų metų kadencijai iš kandidatų, kuriuos gali siūlyti taryba, TS-LKD bendrija Lietuvos krikščionys demokratai, frakcijos, bendruomenės ir skyrių susirinkimai, renka visi TS-LKD nariai. Kandidatai į pirmininkus gali būti keliami ne anksčiau kaip penki mėnesiai ir ne vėliau kaip du mėnesiai iki pasibaigiant TS-LKD pirmininko kadencijai.

Pasibaigus kandidatų kėlimo terminui, visiems kandidatams skiriamas vienas mėnuo rinkimų agitacijai vykdyti. Po jo vieną savaitę vyksta balsavimas. TS-LKD pirmininko tiesioginiai rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų partijos narių. Išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris surenka daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių TS-LKD narių balsų.

Šiemet konservatorių partijos suvažiavimas numatomas balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Iki jo partijos vadovas jau turi būti išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bomzas

bomzas portretas
visi tik ir ziuri, kaip knysle giliau ikist i pinigu lovi...

kaunietis

kaunietis portretas
Tikrai balsuosiu už Andrikiene.

aistis

aistis portretas
Neblogai, kad kandidatuoja, vienintelis dalykas, kad mano akimis visiškai konkurencijos partijoje nebuvo. O šiaip p. Laima gerbiu, rimta kandidatė.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių