JAV perkrovimo politika su Rusija neturi būti daroma mažųjų valstybių saugumo sąskaita, sako I.Degutienė

Vašingtone viešinti Seimo pirmininkė Irena Degutienė pareiškė, kad Jungtinių Valstijų perkrovimo politika santykiuose su Rusija neturi būti daroma mažųjų valstybių saugumo sąskaita.

Tokią poziciją parlamento vadovė išsakė susitikusi su senatoriumi, buvusiu respublikonų kandidatu prezidento rinkimuose Johnu McCainu (Džonu Makeinu).

"Seimo pirmininkė I.Degutienė pabrėžė, kad JAV perkrovimo politika santykiuose su Rusija neturi būti daroma mažųjų valstybių saugumo sąskaita", - sakoma Seimo kanceliarijos pranešime spaudai.

Susitikime aptarta ekonominė situacija Lietuvoje, Baltarusijos politinės perspektyvos, situacija Ukrainoje ir Rusijos-Gruzijos santykiai.

Parlamento vadovė pažymėjo, kad Lietuvos Seimas dar šių metų birželio 1 dieną priėmė rezoliuciją dėl Gruzijos teritorinio vientisumo ir paragino kitų šalių parlamentus, taip pat ir JAV Kongresą, pasekti Lietuvos pavyzdžiu.

"Tai sumažintų kai kurių šalių galimybes izoliuoti Gruziją", - sakė I.Degutienė.

Seimo Pirmininkė pakvietė JAV rodyti didesnį dėmesį šiam regionui. Anot I.Degutienės, Lietuvos, JAV ir kitų Vakarų valstybių uždavinys turėtų būti padėti Ukrainai ir kitoms Rytų Europos valstybėms suartėti su Europa.

Seimo Pirmininkė I.Degutienė pakvietė senatorių J.McCainą atvykti į Vilnių jau ateinantį sausio mėnesį, Lietuvai minint 20-ąsias kruvinųjų Sausio 13-osios įvykių metines. J. McCainas šį parlamento vadovės kvietimą priėmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių