G.Songaila: K.Uoka nieko blogo nepadarė

Tautininkų frakcijai TS-LKD vadovaujantis parlamentaras Gintaras Songaila gina savo kolegą Kazimierą Uoką ir tikina nematąs nieko smerktino jo elgesyje per gėjų eitynes.

„Aš atidžiai peržiūrėjau visus prieinamus gegužės 8 d. įvykių, susijusių su K.Uoka, videoįrašus ir iš jo pusės nepastebėjau jokio riaušių kurstymo“, - trečiadienį išplatintame pranešime teigia G.Songaila.

Anot jo, faktas, kad Seimo narys K.Uoka eitynėms skirtam laikui pasibaigus peršoko per elektros šoko įranga įtaisytą pertvarėlę neįrodo, kad K.Uoka kėlė pavojų viešėjai tvarkai.

„Jis apie tokį dviejų Seimo narių ketinimą iš anksto įspėjo policiją. Kuo remiantis policijos pareigūnai suvaržė K.Uokos laisvę ir jėga vedė jį iš aptvertos teritorijos, neaišku. Jokios grėsmės niekam jis nekėlė ir dėl to nekilo jokio „pavojaus viešajai tvarkai, asmens ar valstybės saugumui“, - įsitikinęs G.Songaila.

Anot jo, jei policija nuspręs pareikšti įtarimus tautininkui K.Uokai, tai „abstrakčiais kaltinimais tikrai neatsipirks - turės visai Lietuvai parodyti, kuo remiasi jų tvirtinimai apie „riaušių kurstymą“, arba prisipažinti suklydus“.

Be to, G.Songaila neigia pirmadienį paties K.Uokos LTV laidoje „Savaitės atgarsiai“ pareiktas mintis, kad gėjų eitynės gali sukiršinti TS-LKD. Anot G.Songailos, partijos skaldymą bando primesti kitos politinės jėgos bei žiniasklaida.

„Politinei kovai ir vidiniam TS-LKD skaldymui mėginama pasinaudoti  tuo, kad daugelis TS-LKD narių galutinai nusivylė Vilniaus mero Viliaus Navicko veikla, piktinasi TS-LKD vadovybe, kuri vengia politiškai įvertinti šią veiklą. Vienas žurnalistas netgi mėgino diskutuoti su tautininkais, ar nereikėtų jiems įtraukti į darbotvarkę klausimą apie atsiskyrimą nuo TS-LKD. Karštoms galvoms reikėtų atvėsti - tautininkai nesivadovaus jokia iš šalies peršama darbotvarke“, - teigia G. Songaila.

TS-LKD prezidiumo posėdyje trečiadienį ketina apsvarstyti ir K.Uokos elgesį gėjų eitynių metu ir Vilniaus mero sutikimą leisti rengti tiek gėjų, tiek veteranų eitynes praėjusį savaitgalį.

Partijos Lazdynų skyrius pirmadienio vakarą jau paragino V.Navicką atsistatydinti. Jis teigė tokio pasiūlymo nesvarstantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių