D.Grybauskaitė: užsienio šalių vadovų vizitai į Lietuvą – nebūtini

Spaudos konferencijoje, surengtoje pirmųjų jos prezidentavimo metinių proga Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad užsienio šalių vadovų vizitai į Lietuvą nėra tokie svarbūs, kaip gali atrodyti.

„Manau, kad esant dabartinėms komunikacijos priemonėms, kai gali bendrauti tiesiogiai įvairiose formose ir pasikalbėti kitaip, vizitai truputį yra archajiški ir nebūtini santykiams palaikyti arba sukurti“, - pareiškė D.Grybauskaitė.

Prezidentė taip reagavo į klausimą apie Rusijos premjero Vladimiro Putino galimybes apsilankyti Vilniuje.

Tačiau pati D.Grybauskaitė tarp savo darbų užsienio politikos srityje reikšmingais įvertino 26 pernai įvykusius vizitus į užsienį.

„Dominuojantys vizitai buvo darbiniai, tai yra trumpi rezultatyvūs, o ne proginiai, ne reprezentaciniai. Toks mano požiūris į užsienio politiką. Reprezentacinį laikotarpį santykių Lietuva seniai turėjo išgyventi, todėl koncentravausi į darbinius-dalykinius santykius“, - teigė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, užsienio politikos srityje per praėjusius metus didesnių problemų nebuvo, „išskyrus geopolitinius pokyčius, kurie vyko aplink Lietuvą“. Tai sakydama D.Grybauskaitė turėjo galvoje besikeičiančius ES, JAV ir Rusijos santykius.

„Čia Lietuva turės mėginti rasti sau patogiausią, pragmatiškiausią naudingą poziciją“, - sakė D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių