D.Grybauskaitė: ES Rytų politika turi įgauti konkretų turinį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, jog partnerystė su Rusija turi įgauti konkretesnį turinį ir pasitarnauti modernizavimą skatinantiems projektams plėtoti.

 

Tai valstybės vadovė sakė prieš neeilinės Europos Vadovų tarybos posėdį vykusiame Šiaurės ir Baltijos valstybių NB6 susitikime, kur šalys tarėsi dėl bendrų pozicijų aktualiais ES vadovų taryboje svarstomais klausimais.

Šiaurės ir Baltijos šalys laikosi bendros nuomonės, jog Europos Sąjunga, formuodama savo išorinių santykių politiką, turi skirti deramą dėmesį ne tik Pietų, bet ir Rytų kaimynystės politikai.

„Džiaugiuosi, kad sulaukiau Šiaurės ir kitų Baltijos šalių palaikymo mano siūlymui, jog santykiams su Ukraina Europos Sąjunga turėtų rodyti atskirą dėmesį, ypač akcentuojant šios valstybės siekį pasirašyti asociacijos sutartį su ES. Lietuva remia tokį Ukrainos tikslą", - pabrėžė šalies vadovė.

Susitikime taip pat buvo aptartas sustiprintas ekonomikos koordinavimas ir bendri Šiaurės ir Baltijos valstybių veiksmai teikiant paraiškas ES paramai regiono plėtrai gauti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių