B. Obama: Kongresas turi imtis veiksmų dėl „fiskalinio skardžio“

JAV prezidentas Barackas Obama, raginantis priimti susitarimą, kuris leistų išvengti gresiančio mokesčių didinimo ir biudžeto išlaidų karpymo paketo, žinomo kaip „fiskalinis skardis“, pradėjo paskutinės minutės derybas su Senato lyderiais, sakydamas, jog tebetiki, kad toks susitarimas dar gali būti sudarytas iki galutinio termino - sausio 1 dienos.

Po penktadienio popietę valandą trukusio įtempto B.Obamos susitikimo su Kongreso lyderiais, kuriame dar kartą buvo mėginama susitarti, kaip būtų galima išvengti automatiškai įsigaliosiančių griežtų priemonių, galinčių sukelti dar vieną recesijos bangą JAV ekonomikoje, prezidentas tą pasitarimą vadino geru ir konstruktyviu.

„Esu nusiteikęs optimistiškai, jog vis dar galime pasiekti susitarimą, kurį abeji (Kongreso) rūmai galėtų laiku priimti“, - B.Obama pareiškė per trumpą spaudos konferenciją.

Prezidentas užsiminė apie „neveiklumą Vašingtone“ ir pareiškė, kad Amerikos visuomenė „jokiu būdu nepakęs politiškai pačių padarytos žaizdos mūsų ekonomikai. Tik ne dabar.“


Šiame straipsnyje: politikaJAVBaracas Obama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių