A.Kubilius: politikoje labai trūksta normalaus intelekto

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad vienas iš Lietuvos politinės sistemos trūkumų yra politikų nenoras skaityti ir iš to kylančios baimės atsiverti pasauliui.

„Vienas iš didesnių politikos trūkumų šiandieninėje Lietuvoje yra didelis noro skaityti deficitas. Skaityti knygas, “The Financial Times„, “The Economist„, kitus dalykus ir pažinti, kas dedasi pasaulyje. Lietuvos politikos viduje labai trūksta normalaus intelekto, kuris galėtų palyginti tai, kas darosi Lietuvoje, su tuo kas darosi už Lietuvos sienų, kas darosi Europoje, visame pasaulyje“, - pirmadienį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (TSPMI) vykstančioje diskusijoje sakė A.Kubilius.

„Dėl to šiek tiek per daug erdvės yra arba viduje užaugusiam populizmui, arba vidaus politikoje iš to kartais yra perteklinių baimių ir noro ne atsiverti globaliai konkurencijai, o užsidaryti nuo jos būtent dėl to, kad ji yra nepažįstama“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas, pridūręs, kad politika pastaruoju metu savyje nebeturi tokio užtaiso ir vaidmens kaip prieš 20 metų.

Pasak jo, būtina įsisąmoninti, kad 21 amžius yra labai greitos technologinės kaitos laikotarpis, kuris didelį poveikį daro ir visuomenės vystymuisi.

„21 amžius yra globalios konkurencijos amžius, pasaulis darosi mažas, viskas vyksta čia pat, vieniems reiškiniams darant labai labai stiprią įtaką kitiems reiškiniams. Iš to galima padaryti labai aiškias išvadas, kokie iššūkiai laukia mūsų. Mūsų laukia iššūkiai būti pasiruošus tokiai kaitai, nebijoti kaitos ir kartu galvoti, ką turime išsaugoti tokioje kaitoje. Čia matau pačius didžiausius iššūkius mūsų visuomenės savijautai, savivokai“, - sakė premjeras.

A.Kubiliaus teigimu, lietuvių nepasitikėjimas savimi ir netikėjimas ateitimi šiuo metu yra per didelis svarstant, ar Lietuva yra pasirengusi globaliems iššūkiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Avantiūrizmas

Avantiūrizmas portretas
Nereikia nukrypti avantiūrizmą.

Neziniukas

Neziniukas  portretas
Moka kalbeti ir nieko nepasakyti. Kubilius daro pazanga demagogijos srityje. gaila, kad visuomenei nuo to nedaug naudos.

GERAI

GERAI  portretas
KAD PRISIPAZINO ,KAD TRUKSTA INTELEKTO.NES JAU MATES ATVIRAI KAD KAZKAS NE TAIP
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių