Po Klaipėdą vėl vaikštinėja briedžių trijulė

Antrąją Velykų dieną Dragūnų kvartale gyvenantys klaipėdiečiai, išėję pasivaikščioti į šalia esantį parką, susidūrė su briedžių šeimyna.

Trys gyvūnai lėtai pražingsniavo pro pat šalia gyvenamųjų namų esančią vaikų žaidimų aikštelę ir pasislėpė tarp medžių.

Uostamiestyje šie gyvūnai dažniau buvo pastebimi Melnragės ar Girulių link vedančiuose keliuose. Pernai lapkritį greičiausiai ta pati trijulė eismą buvo sustabdžiusi Liepojos gatvėje.

Kretingos miškų urėdas Antanas Baranauskas tuomet teigė, kad briedžių kontrolė priskirta Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui. Urėdo teigimu, gyvus briedžius sugavus ir išvežus problema neišsispręs - ateis kiti.

„Briedžiai nėra baikštūs, miško pakraštyje, miesto ribose niekas jų nešaudo, o žmonių jie nebijo, todėl ir ateina. Mes turime patirties savo rajone. Šiaulių plente yra įrengtas atitvaras, tačiau briedžiai vis tiek iš miško traukia savo keliu ir nesunkiai įveikia 2 metrų aukščio tvorą. Jau buvo du eismo įvykiai. Gerai, kad tik automobiliai aplamdyti, žmonės nebuvo sužeisti. Tačiau du briedžiai žuvo. Jei žvėrys pasirodo miesto ribose, belieka laikytis eismo taisyklių ir atsargiai vairuoti. Gal tvora prie Girulių miško ir padėtų, tačiau tai yra nepigus įrenginys“, - sakė A.Baranauskas.

Skaitytojas Benediktas Bočkus pasidalino filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas briedžių trijulės pasivaikščiojimas po Dragūnų kvartalą:


Šiame straipsnyje: briedisLiepojos gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

klj

klj portretas
tai kad prieš gerą mėnesį jie buvo matyti. Naftalinines naujienos.

to klj

to klj portretas
jeigu dar kartą perskaitysi tekstą, tai rasi, kur poarašyta, kad ir pernai juos buvo galima pamatyti. O jeigu per Velykas filmuota medžiaga tau naftalininė, tai pagalvok, ar neskubi gyventi:)

Tai

Tai portretas
gi pasisupti norėjo...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių