Žiniasklaida: Stokholmo atakos vykdytojas prisipažino

  • Teksto dydis:

Įtariamas pavogto sunkvežimio, kuris praėjusią savaitę Stokholmo centre traiškė pėsčiuosius, vairuotojas prisipažino įvykdęs šią keturių gyvybių pareikalavusią ataką, sekmadienį pranešė dienraštis „Expressen“.

Kaip pranešama, tyrėjams jis pasakė, jog yra „patenkintas tuo, ką padarė“, ir „pasiekė, ką buvo užsibrėžęs padaryti“.

Oficialiai nurodoma tik tai, kad įtariamasis yra 39 metų Uzbekistane gimęs vyras, bet „Expressen“ ir jo konkurentas „Aftonbladet“ pranešė, kad įtariamojo vardas yra Rakhmatas Akilovas (Rakchmatas Akilovas), kad jis yra statybininkas ir keturių vaikų tėvas.

Policija įtariamąjį apibūdina kaip „Islamo valstybės“ (IS) šalininką, kuris, Švedijai pernai atmetus jo prašymą dėl leidimo gyventi, liko šalyje nelegaliai.

„Expressen“ nenurodė, ar jis tvirtino įvykdęs ataką IS vardu.

Pasak laikraščio, įtariamasis prieš ataką apžiūrėjo jos vietą.

Per ataką žuvo moteris ir 11 metų mergaitė iš Švedijos, 41 metų britas, dirbęs internetinei muzikos klausymosi platformai „Spotify“, ir belgė. Dar 15 žmonių buvo sužeisti, dviejų būklė yra kritinė.

Kiti, „Expressen“ šeštadienį cituoti šaltiniai sakė, kad įtariamasis policijai prisipažino jau per savo areštą viename šiauriniame Stokholmo priemiestyje penktadienį. „Aš esu tas, kuris tai padarė“, – sakęs įtariamasis.


Šiame straipsnyje: stokholmasišpuolisterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių