Vokietijos policija: ataka Miunsteryje neturėjo politinių motyvų

  • Teksto dydis:

Vokietijos policija, tirianti ataką Miunsteryje, kur mikroautobusui įsirėžus į žmones lauko kavinėje žuvo du žmonės, sekmadienį sakė nematanti ekstremistinio motyvo ir ir akcentavo mikroautobuso vairuotojo psichikos sveikatos problemas.

Nėra „jokių politinio motyvo požymių“, sakė Miunsterio policijos viršininkas Hajo Kuhlischas (Hajas Kūlišas).

Veikiau „motyvas ir priežastys glūdi pačiame kaltininke“, pridūrė jis.

Vokietijos vakaruose esančiame Miunsteryje du žmonės žuvo ir dar 20 buvo sužeisti mikroautobusui šeštadienį įsirėžus į žmones, sėdėjusius gatvėje prie alaus baro „Kiepenkerl“ vieną pirmųjų šiltų pavasario dienų. Tada transporto priemonės vairuotojas nusišovė mašinoje.

Iškart po išpuolio kraštutiniai dešinieji kanclerės Angelos Merkel pabėgėlių politikos oponentai užsiminė, kad tai galėjo būti islamistų teroro ataka, o kai kurios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad atakos vykdytojas buvo susijęs su dešiniojo sparno ekstremistinėmis organizacijomis.

Kol kas kaltininkas, 48 metų vokietis, pristatomas tik kaip Jensas R.

Prokurorai sako, kad 2015 ir 2016 metais jis buvo įtariamas grasinimu, žalos turtui padarymu ir sukčiavimu, bet visi kaltinimai jam buvo panaikinti.

Tyrimui artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad su Jenso R. psichikos sveikata susiję incidentai nuo 2015-ųjų veikė jo šeimą ir kad kovo pabaigoje jis užsiminė norintis nusižudyti.

Transliuotojas NTV pranešė, kad 2014 ir 2015 metais jis kirviu grasino savo šeimos nariams.

H. Kuhlischas sakė, kad Jensas R. turėjo keturis butus ir kelis automobilius, kuriuos visus policija apieškojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JA JA .....

JA  JA ..... portretas
tai buvo labdarai skirtas ispuolis.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių