Vokietijoje iš zoologijos sodo pabėgo penki pavojingi gyvūnai

  • Teksto dydis:

Vokietijoje iš zoologijos sodo penktadienį per potvynį pabėgusios penkios pavojingos didžiosios katės – du liūtai, du tigrai ir vienas jaguaras – po kelių valandų jau buvo uždarytos „savo narvuose“.

Netoli Liuksemburgo sienos esančio zoologijos sodo rajono gyventojai buvo perspėti likti namuose, kol pabėgę plėšrūnai lakstė laisvėje.

Lokį, kuris taip pat pabėgo iš Eifelio zoologijos sodo Liunebache, policija jau nušovė, pranešė vietos valdžios atstovas.

Pareigūnai tikrina, ar zoologijos užtvarai ir narvai yra saugūs, sakė jis.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apylinkėse siautusi stipri liūtis su perkūnija sukėlė potvynius. Netoli upės esantis privatus zoologijos sodas buvo visiškai užlietas.

Pakilęs vanduo apgadino narvus, todėl žvėrys pabėgo į laisvę.

Vietos laikraštis „Trier Volksfreund“ rašė, kad iš narvų išrūkusios didžiosios katės nebuvo išbėgusios iš 30 hektarų zoologijos sodo teritorijos, kai jas pastebėjo į orą pakelta skraidyklė.

Gyvūnų paieškos operacijai buvo sutelktos didžiulės poilcijos ir ugniagesių pajėgos, o miestelio gyventojams buvo nurodyta likti namuose ir užsidaryti langus bei duris.

Daugelis vietos gyventojų penktadienį turėjo daug darbo – pumpavo vandenį iš savo rūsių ir tvarkė audros išverstus medžius. Pakilęs vanduo nepravažiuojama pavertė vieną greitkelio atkarpą.

Wallpottų (Valpotų) šeimai priklausančiame zoologijos sode yra maždaug 400 gyvūnų, įskaitant Sibiro tigrą.

Prieš dvejus metus Rytų Vokietijoje jau buvo kilęs panašus incidentas, kai Leipcigo zoologijos sode iš narvų ištrūko du liūtai.

Vienas iš liūtų buvo nušautas, o kitą pavyko sugrąžinti į jo narvą.

2015 metais teko nušauti iš Duisburgo zoologijos sodo pabėgusį orangutaną. Taip pat nutiko ir 2017 metais pabėgusiam lokiui Osnabriuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktoras

Viktoras portretas
Negi negalima migdomųjų injekciją šauti..Netokie jau vokiečiai ir civilizuoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių