Vokietijoje dėl rastos bombos evakuota 54 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Nedžiugus Kalėdų rytas išaušo Vokietijos pietinio Augsburgo miesto gyventojams: 54-iems tūkstančiams gyventojų buvo liepta evakuotis po to, kai mieste buvo aptikta Antrojo pasaulinio karo metų bomba, pranešė vietos valdžia.

Mieste aptikta britiška bomba taip pat paskatino didžiausią Vokietijoje nuo karo metų maždaug 900 policijos pareigūnų mobilizaciją.

1,8 tonos sprogmuo buvo aptiktas antradienį vienoje statybvietėje Augsburgo centre, tačiau miesto valdžia planavo neutralizuoti sprogmenį maždaug sekmadienio vidurdienį.

„Šiandien prašau visų, jeigu įmanoma, išvykti iš šio rajono“, – vaizdo žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Twitter“, paprašė Augsburgo meras Kurtas Gribi (Kurtas Gribis).

Jis taip pat paragino „kiekvienam patikrinti, kad jų artimieji, tėvai, ir draugai rado saugią vietą už saugumo zonos ribų. Pasirūpinkite vieni kitais“.

Bombos neutralizavimas užtruks iki penkių valandų, skelbia vietos valdžia. Manoma, kad žmonės į namus galės grįžti pavakarę.

Nors po karo praėjo jau daugiau nei 70 metų, Vokietijoje vis dar randama nemažai nesprogusių bombų, kurios rodo, kaip smarkiai sąjungininkų pajėgos apšaudė nacistinę Vokietiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių