Vokietijoje dėl atakos grėsmės uždarytas prekybos centras

  • Teksto dydis:

Vokietijos policija šeštadienį apsupo vieną didžiausių šalyje prekybos centrų Eseno mieste dėl „įtikinamos“ teroro išpuolio grėsmės, pranešė pareigūnai.

„Prekybos centras liks uždarytas visą šeštadienį dėl saugumo priežasčių. Policija turi konkrečios informacijos apie galimą ataką“, – sakoma socialiniuose tinkluose paskelbtame vietos policijos pranešime.

Dienraštis „Bild“ citavo šaltinius saugumo tarnybose, sakiusius, kad tam kompleksui buvo iškilusi ne vieno mirtininko sprogdintojo atakos grėsmė.

„Ten sutelkta daug agentų. Vyksta didelė operacija“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas teisėsaugos atstovas. Jis nurodė, kad buvo uždarytas Eseno centre esantis prekybos centras „Limbecker Platz“, kuriame yra daugiau kaip 200 parduotuvių.

Prekybos centro tinklapyje nurodoma, kad šeštadienį jame paprastai apsilanko iki 60 tūkst. žmonių.

Taip pat buvo blokuojamos šalia jo esančios automobilių stovėjimo aikštelės ir požeminė geležinkelio stotis.

Vokietijoje tebetvyro didelis nerimas po kelių neseniai įvykdytų išpuolių, įskaitant gruodį Berlyne įvykusį incidentą, kai džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) šalinininkas užgrobė sunkvežimį ir nukreipė jį į kalėdinę mugę. Tąsyk žuvo 12 žmonių.

Pernai liepą iraniečių kilmės Vokietijos pilietis nušovė devyni žmones prie vieno Miuncheno prekybos centro ir galiausiai nusižudė.

Vidaus saugumo pareigūnų vertinimais, Vokietijoje yra apie 10 tūkst. radikalių islamistų, o apie 1,6 tūkst. jų, kaip manoma, yra pajėgūs griebtis smurto.

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl kelių atakų, įvykdytų Vokietijoje per pastaruosius metus, įskaitant vieno paauglio nužudymą Hamburge, mirtininko sprogintojo išpuolį Ansbache ir traukinyje kirviu penkis keleivius sužalojusio užpuoliko ataką Viurcberge.


Šiame straipsnyje: vokietijaterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių