Vieno Anglijos miesto kapinėse vos spėjama su laidotuvėmis

  • Teksto dydis:

Šiaurinėje Anglijoje – regione, kuriame padėtis dėl koronaviruso yra blogiausia – kyla rimtų iššūkių dėl mirusių žmonių laidojimo.

BBC rašo, kad pagrindinėse Bradfordo musulmonų kapinėse šiuo metu yra itin prasta padėtis. Pabrėžiama, kad šioje bendruomenėje antrosios koronaviruso bangos metus mirčių skaičius gerokai šoktelėjo aukštyn.

Teigiama, kad 3 duobkasių pamainos darbą pradeda 6 valandą ryte ir baigia 22 valandą vakare – tai būtina norint suspėti šiose kapinėse palaidoti visus mirusius žmones.

Dėl to duobkasiai jau konsultuojasi su statybų kompanijomis dėl naujų darbo metodų – kad kapavietes būtų galima paruošti kaip įmanoma greičiau.

Per 11 dienų iki praėjusio sekmadienio kapinėse palaidoti 44 žmonės, o laidotuvių rūpesčius kuruojantis Bradfordo mečečių tarybos atstovas Zulfis Karimas sako, kad anksčiau tokios padėties nėra matęs.

Pagal musulmonų tradicijas, mirusįjį reikia palaidoti per 24 valandas, tačiau šio papročio ne visada pavyksta laikytis.

Vietos medikai spėja, kad tarp miesto musulmonų bendruomenės narių užkratas intensyviau gali plisti dėl įpročio namuose gyventi gausiomis šeimomis – ši aplinkybė gali būti vienas iš faktorių.

Remiantis nacionalinio statistikos biuro duomenimis, Bradforde pastaruoju metu per savaitę miršta apie 100 žmonių (dėl visų priežasčių, įskaitant Covid-19). Vasarą šis rodiklis svyravo tarp 60-70.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/koronavirusas/miesto-kapinese-vos-spejama-su-laidotuvemis



NAUJAUSI KOMENTARAI

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Gyvenau Anglijoee,rugsėjį grįžau į lianzborgo 'išvaduotą' Lietuvą.Tenai nėra taip tragišką,kaip kokie neap'sti gązdina ir dėl ko.Atsitiktinumo dėka gyvenau prie kapinių ir netoli krematorijumo,jokių masinių laidojimų,jokių deginimų.Tai melas,žmonių gązdinimas,nes lengviau nusikalstamu būdu krauti milijardus.MELAS,MELAS.

Anonimas

Anonimas portretas
Vežkit į katilines ir kūrenkit. Kiek galima kišti į tą žemę ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių