Vienas sulaikytų Kvebeko mečetėje šaudžiusių užpuolikų pats pasidavė pareigūnams

  • Teksto dydis:

Vienas iš dviejų įtariamųjų, sulaikytų dėl šaudymo Kvebeko mečetėje, kur žuvo šeši žmonės, pats pasidavė policijos pareigūnams, pirmadienį pranešė tyrėjai, bandydamai išsiaiškinti nusikaltimo motyvą.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) patvirtino, kad išpuolis sekmadienį Islamo kultūros centre buvo „teroristinė ataka“ – vienas daugiausiai aukų pareikalavusių išpuolių prieš musulmonus šiuoje šalyje.

Tačiau užpuolikų motyvai lieka neaiškūs.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad suimtieji užpuolikai yra prancūzų kilmės kanadietis Alexandre'as Bissonnette'as (Aleksandas Bisonetas) ir marokietiškų šaknų kanadietis Mohamedas Khadiras (Mohamedas Chadiras).

Pasmerkė išpuolį

Prestižiškiausia sunitų musulmonų institucija „Al-Azhar“, Egiptas ir Jordanija pirmadienį pasmerkė išpuolį Kanados Kvebeko mieste, kur per pamaldas mečetėje buvo nušauti šeši žmonės.

Kvebeko Islamo kultūros centro mečetėje sekmadienio vakarą siautėję ginkluoti užpuolikai nušovė šešis žmones, dar aštuoni buvo sužeisti. Policijos pareigūnai suėmė du įtariamus užpuolikus.

„Šios bjaurios atakos... kursto susiskaldymą, neapykantą, rasizmą, ruošia derlingą dirvą terorizmui ir ekstremizmui“, – nurodė „Al-Azhar“.

Kairo sunitų dvasinės minties centras paragino „apsaugoti maldos namus nuo agresijos, gerbti jų šventumą, užtikrinti saugią aplinką religinių apeigų atlikimui“.

„Kraujo liejims dėl bet kokių priežasčių – dėl lyties, tikėjimo ar spalvos – visa tai draudžia religijos, taip pat ir tai, ko nepateisina jokie įstatymai, normos, tarptautinės chartijos ar žmogiškosios vertybės“, – sakoma pareiškime.

Egiptas ir kaimyninė Jordanija taip pat pasmerkė šį išpuolį.

Egipto užsienio reikalų ministerija Kaire paragino tarptautinę bendruomenę glaudžiau bendradarbiauti kovojet su terorizmu ir pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems.

Jordanijos karalius Abudllah II (Abdula II) Kanados ministrui pirmininkui Justinui Trudeau (Džastiną Triudo) pirmadienį perdavė, kad jo šalis palaiko Kanadą po šios „nepakenčiamos teroro atakos“.

Kanada yra pažadėjusi plačiai atverti duris musulmonams ir pabėgėliams po penktadienį JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paskelbto kontraversiško draudimo atvykti imigrantams, sutrikdžiusio keliones ir išprovokavusio pasipiktinimą visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių