Vašingtone vandalai aprašinėjo A. Lincolno memorialą

  • Teksto dydis:

Vašingtone vandalai raudonais dažais necenzūriniais žodžiais aprašinėjo JAV prezidento Abrahamo Lincolno (Abraomo Linkolno) memorialą, antradienį pranešė Nacionalinių parkų tarnyba.

Užrašas ant vienos iš didžiulių kolonų prie paminklo, skirto nužudytam prezidentui A.Lincolnui, panaikinusiam Jungtinėse Valstijose vergiją, buvo aptiktas ankstyvosiomis antradienio valandomis.

Nors nuotraukoje, kurią pateikė parkų tarnyba, buvo sudėtinga įskaityti tą užrašą, vyriausybės agentūra savo pranešime teigė, kad tai yra „necenzūrinis teiginys“.

Dar vienas sunkiai iššifruojamas užrašas sidabro spalvos dažais buvo atrastas ant JAV Smitsono (Smithsonian) muziejaus žemėlapio Konstitucijos aveniu.

Darbuotojai specialia priemone bando nuvalyti vandalų paliktus pėdsakus nuo paminklo 16-ajam JAV prezidentui, esančio viename Nacionalinės alėjos gale, nurodė Nacionalinių parkų tarnyba.

Incidentą tiria JAV parkų policija. Visgi panašių vandalų išpuolių prieš Vašingtono paminklus šiemet būta ir daugiau.

Vasarį nepagarbiomis frazėmis buvo aprašinėti A.Lincolno ir Antrojo pasaulinio karo memorialai bei George'o Washingtono (Džordžo Vašingtono) obeliskas, pranešė vietos žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių