Vartininko V. Čanovo žūtis: kam prireikė melo?

Vieno žinomiausių Ukrainos ir buvusios SSRS rinktinės futbolo vartininkų Viktoro Čanovo, praeityje ne kartą viešėjusio Lietuvoje, žūties aplinkybes tebegaubia prieštaringos versijos.

Nepabudo iš komos

57-erių V.Čanovas mirė vasario 8-ąją Kijevo ligoninėje, neatsigavęs po sunkios galvos traumos.

Rusijos sporto dienraštis "Sport-Express", remdamasis neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad buvusį Kijevo "Dinamo" vienuolikės vartininką kažkas žiauriai sumušė sausio 20-ąją.

Esą Ukrainos sostinės priemiestyje visureigį, kurį vairavo V.Čanovas, sustabdė kol kas nežinomi nusikaltėliai ir užpuolė kijevietį – jam skilo kaukolė, sukrėsti smegenys, be to, ligoninėje diagnozuoti daugybiniai krūtinės kaulų lūžiai.

Po operacijos gydytojai specialiai sukėlė dirbtinę komą, tačiau V.Čanovas nebeprabudo.

Šiandien jis bus palaidotas Kijeve, prestižinėse Baikovo kapinėse, kuriose taip pat amžinojo poilsio yra atgulę žinomi politikos, kultūros, mokslo veikėjai, tarp jų – rašytoja Lesia Ukrainka, aviacijos konstruktorius Olegas Antonovas, aktorius Borislavas Brondukovas ir V.Čanovo bendražygiai – futbolo treneris Valerijus Lonabovskis, buvęs žaidėjas Andrejus Balis.

Užpuolimas? Nesąmonė!

Ukrainos vidaus reikalų ministerija ir V.Čanovo artimieji paneigė užpuolimo versiją. Teigiama, kad legendinis futbolininkas – nelaimingo buitinio įvykio auka.

"Preliminariais duomenimis, sausio 21-ąją 10 val. greitosios medicininės pagalbos ekipažas atvežė į ligoninę vyrą be sąmonės. Gydytojai konstatavo, kad jis sunkiai susižeidė nukritęs iš nedidelio aukščio", – pareiškė Kijevo policijos Desniansko valdybos viršininkas Aleksandras Kosovskis.

"Jo niekas nemušė, istorija apie užpuolimą – melas. Nežinome, kam prireikė tokių nesąmonių. Jis išėjo iš gyvenimo labai netikėtai", – tvirtino V.Čanovo marti Irina.

"Viktoro lemtis – banali iki skausmo. Jis gyveno nuosavame name. Naktį, lipdamas laiptais į virtuvę, slystelėjo ir nukrito beveik iš antro aukšto ant plytelėmis išklotų grindų. Namiškiai nieko negirdėjo, rado jį tik paryčiais", – papasakojo V.Čanovo bičiulis, buvęs futbolininkas Olegas Kuznecovas.

Versija apie galimą užpuolimą ar apiplėšimą abejojo ir V.Čanovo bendražygiai Vadimas Jevtušenka, Igoris Belanovas.

Žaidė ir Vilniuje

1982–1990 m., atstovaudamas Kijevo "Dinamo" komandai, V.Čanovas triskart tapo SSRS čempionu, penkis kartus iškovojo SSRS futbolo taurę, 1986 m. buvo pripažintas geriausiu SSRS vartininku ir iškovojo Europos taurių laimėtojų taurę, 1988 m. su SSRS rinktine tapo Europos vicečempionu.

Be to, kijevietis žaidė Izraelyje, kur su Haifos "Maccabi" ekipa tapo šalies čempionu. V.Čanovą į savo gretas kvietė ir "Manchester United", tačiau tuo metu vartininkas jau buvo pasirašęs sutartį su Haifos klubu.

V.Čanovas viešėjo ir Lietuvoje, kai SSRS čempionate rungtyniavo Vilniaus "Žalgiris".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių