Vaizdo įrašą matęs R. Pratasevičiaus tėvas: ant sūnaus veido pudros sluoksnis, sulaužyta nosis

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje suimto žurnalisto Ramano Pratasevičiaus tėvas teigė, kad sūnus buvo priverstas pasirodyti vaizdo įraše, kuriame prisipažino organizavęs antivyriausybinius protestus. Be to, jis buvo sumuštas, praneša news.sky.com

26-erių R. Pratasevičiaus tėvas Dmitrijus pastarąjį vaizdo įrašą sakė matęs būdamas Lenkijoje, savo namuose.

„Manau, kad sūnus buvo priverstas. Tai ne jo žodžiai ir ne jo kalbos intonacija. Jis elgėsi labai santūriai ir buvo nervingas. Tikėtina, kad sūnaus nosis – sulaužyta, nes matyti pakitusi jos forma. Ant veido – storas pudros sluoksnis, ypač kairėje pusėje. Ant stalo padėtas ne jo cigarečių pakelis, sūnus tokių nerūkė“, – kalbėjo D. Pratasevičius.

Pasak jo, neįtikimas yra ir R. Pratasevičiaus prisipažinimas vykdžius antivyriausybinius protestus, nes, tėvo teigimu, sūnus nieko panašaus nedarė. „Vargu, ar jis susitarė su prokurorais. Manau, tiesiog buvo privestas įrašyti žinutę“, – svarstė D. Pratasevičius.

Manau, kad sūnus buvo priverstas. Tai ne jo žodžiai ir ne jo kalbos intonacija. Jis elgėsi labai santūriai ir buvo nervingas.

Sulaikyto Baltarusijos žurnalisto R. Pratasevičiaus mama taip pat neabejoja, kad jos sūnaus parodymai išgaunami prievarta, po pokalbio su ja sako užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas.

„Mamos įsitikinimu, tas jo prisipažinimas yra visiškai nenatūralus, jis taip nesielgia, jo kalbėsena buvo nenatūrali – ji įvertino, kad sūnų privertė kalbėti, pacituosiu tiksliau – kad „režimas bando iš jo išspausti žodžius“. Panašu į tai (kad R. Pratasevičius kankinamas – BNS) – jo visai kitas tonas, kalbėjimo maniera, būklė jo nėra normali“, – BNS sakė M. Adomėnas, pirmadienio vakarą kalbėjęs su Natalija Pratasevič.

Primename, kad Baltarusijos valstybinė televizija pirmadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sulaikytas opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius sakė bendradarbiaujantis su teisėsaugos pareigūnais ir duodantis „prisipažįstamuosius parodymus“ dėl kaltinimų organizavus protestus.

„Laba diena, aš vardu Ramanas Pratasevičius. Vakar buvau sulaikytas VRM darbuotojų Nacionaliniame oro uoste Minske. Šiuo metu esu Minsko miesto 1-ajame tardymo izoliatoriuje. Galiu pareikšti, kad jokių sveikatos problemų, taip pat dėl širdies ar kokių nors kitų organų, man neiškilo. Darbuotojų elgesys su manimi – maksimaliai korektiškas ir atitinkantis įstatymus. Šiuo metu toliau bendradarbiauju su tyrimu ir duodu prisipažįstamuosius parodymus dėl masinių neramumų organizavimo Minsko mieste“, – vaizdo įraše sakė 26 metų disidentas žurnalistas.

Jis kalbėjo sėdėdamas kažkokiame kambaryje prie stalo dėvėdamas juodą džemperį su gobtuvu, o ant jo veido buvo matyti, regis, šviežių nubrozdinimų žymės. Ant stalo gulėjo cigarečių pakelis ir degtukų dėžutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

earth king

earth king portretas
kad pilnas veido deformavimas juk matom ir nereikia pasaku kurti elgiasi normaliai, bet iš vaizdo mėlyniu ir nubrozdinimo veido tinimo gerai matomi randai po akim tinimas nusliepti negalėjo vaikinas kenčia psihiniu ligoniu tardimo izoliatoriu baudėju bet ne tirėju juk ten stalino tirėjai surinkti huliganai jodi, užmušti tiems žulikams nieko nereiškia, o ta mergina sofija juk tikrai yra nugalabinta ju pašlameku fokusu, ir dar uždaryta nesuprasi už ką, taip va kur vygdomas teroras ir hibridinis karas minsko sulaikytu žmonių nukraujavimo parodijos fokusas, ar ilgai dar kentės žmones tie kurie nori laisvu rinkimu tikros tvarkos elgesio normu, demokratijos dorybes gero sprendimo, gaila žmoniu kenčia ašaras lieja,

batia

batia portretas
:) užtat va kiek medžiagos spaudai...nespėju sklaidyt laikraščių.

vilnietis

vilnietis portretas
Tas su išpurtusiu snukiu žudikas UKRAINOJE mAIDANE ŽUDĖ ŽMONĖS JI GAUDĖ KARINIS LĖKTUVAS NE UŽ PASISAKYMUS O ANT JO BYLOS KAIP SU SAVO SKERDIKAIS ŽUDĖ NEKALTUS
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių