Už žiniasklaidai perduotą Paryžiaus atakų vaizdo įrašą – tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teismas ketvirtadienį paskyrė 20 tūkst. eurų baudų ir kompensacijų vienos Paryžiaus picerijos vadovui už tai, kad jis britų žiniasklaidai perdavė 2015 metais įvykusios atakos vaizdo įrašą.

Praėjus penkioms dienoms po 130 gyvybių nusinešusios atakos Prancūzijos sostinėje, Jungtinės Karalystės laikraščio „Daily Mail“ interneto portalas paskelbė šokiruojančius vaizdus, kuriuos matyti išsigandę picerijos „Cosa Nostra“ klientai, besislepiantys nuo šalia jų zvimbiančių kulkų.

Nei vienas iš šios picerijos klientų nežuvo, tačiau šalia pastato užgeso penkių žmonių gyvybės.

„Cosa Nostra“ vadovas Dimitris Mohamadis buvo pripažintas kaltu dėl „saugumo kamerų vaizdų atskleidimo neturintiems tam įgaliojimų asmenims“.

Keli šaltiniai atskleidė, kad už vaizdo įrašą „Daily Mail“ sumokėjo D. Mohamadžiui 50 tūkst. eurų. Prancūzijos televizija „Canal+“ transliavo slaptai nufilmuota vaizdo įrašą, kur matyti, jog dėl vaizdo įrašo pardavimo yra deramasi.

D. Mohamadis neigia iš to užsidirbęs.

Į teisėsaugą dėl picerijos savininko veiksmų kreipėsi du jauni vyrai ir viena moteris, kai atpažino save minėtame vaizdo įraše.

D. Mohamadis turės sumokėti 10 tūkst. eurų baudą. Taip pat teismas iš jo ir dar dviejų kitų atsakovų priteisė po 6 tūkst. eurų penkiems civiliniams ieškovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių