Už uošvio nužudymą amerikiečiui įvykdyta mirties bausmė

  • Teksto dydis:

JAV Džordžijos valstijoje antradienį vienam vyrui, nužudžiusiam savo uošvį, buvo įvykdyta mirties bausmė po to, kai JAV Aukščiausiasis Teismas atmetė galutinį jo advokato skundą.

50-ies metų Williamui Sallie (Viljamui Saliui) mirtina injekcija buvo sušvirkšta 22 val. 5 min. vietos (trečiadienį 5 val. 5 min. Lietuvos) laiku Džeksono miesto kalėjime, nurodė šios pietrytinės valstijos kalėjimo pareigūnai.

Jis „sukalbėjo paskutinę maldą ir įrašė savo paskutinį žodį“, sakoma Džordžijos pataisos įstaigų departamento pranešime, tačiau daugiau detalių jame pateikta nebuvo.

W. Sallie buvo nuteistas už tai, kad nušovė savo uošvį 1990 metais ir sužeidė savo uošvę. Tuo metu su savo buvusia žmona jis kovojo dėl sūnaus globos.

Pirmą kartą jam skirta mirties bausmė buvo panaikinta, nes jo advokatas buvo įsipainiojęs į interesų konfliktą. Tačiau antrą kartą W. Sallie mirties bausmė buvo skirta 2001 metais.

Anot W. Sallie advokatų, viena moteris iš prisiekusiųjų per antrąjį posėdį darė spaudimą kitiems prisiekusiesiems ir melavo apie savo praeitį, galimai buvo šališka, todėl verdiktas galėjo būti panaikintas.

Tačiau nuteistasis praleido terminą pateikti prašymą federaliniam bylos peržiūrėjimui, nes tuo metu jis neturėjo advokato, galėjusio jam patarti.

Pirmadienį Džordžijos valstijos malonės suteikimo ir lygtinio paleidimo taryba atmetė malonės prašymą, kurį pateikė dabartinė W. Sallie gynybos komanda.

Dėl kelių veiksnių sutapimo, pavyzdžiui, dėl preparatų mirtinoms injekcijoms trūkumo, Jungtinėse Valstijose mirties bausmių įvykdoma vis mažiau.

Vis dėlto Džordžijos valstija pirmauja pagal mirties nuosprendžių įvykdymą. Joje šiemet myriop pasiųsta daugiau žmonių nei Teksase, kuris paprastai įvykdo daugiausiai egzekucijų visoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių