Už išžaginimą kalėjęs buvęs Izraelio prezidentas išeina į laisvę

  • Teksto dydis:

Izraelio lygtinio paleidimo komitetas nurodė paleisti iš kalėjimo buvusį prezidentą Moshe Katsavą (Mošę Kacavą), kuris kalėjo penkerius iš septynerių paskirtų metų už išžaginimą ir kitus lytinius nusikaltimus, pranešė jo advokatas.

„Kelionė buvo labai ilga, – sakė Tzionas Amiras (Cionas Amiras), kurio komentarą transliavo Izraelio armijos radijas. – Šiandien ta kelionė baigėsi pagrįstu lygtinio paleidimo komiteto sprendimu.“

Naujienų agentūrai AFP su teisingumo pareigūnais dėl detalių susisiekti nepavyko, bet žiniasklaida pranešė, kad M. Katsavo paleidimas bus atidėtas septynioms dienoms tam, kad prokurorai galėtų nuspręsti, ar apskųsti sprendimą.

Tz. Amiras sakė, jog M. Katsavas išgirdęs sprendimą apsiašarojo.

M. Katzavas bausmę atlikti pradėjo 2011 metų gruodį. Lygtinio paleidimo komitetas anksčiau du kartus atmetė jo prašymus dėl įprasto bausmės sumažinimo trečdaliu už gerą elgesį.

Ankstesni eksprezidento prašymai buvo atmesti iš dalies dėl to, kad jis nereiškė atgailavimo už savo nusikaltimus ir neatliko jokio reabilitacijos proceso.

M. Katsavas visuomet tvirtino esąs nekaltas, nors 2010 metų gruodį buvo nuteistas dėl dviejų kaltinimų išžaginimu, seksualiniu priekabiavimu, nepadoriais aktais ir trukdymu teisingumui.

Šis Irane gimęs biurokratas, kuris nuo skurdžios imigranto vaikystės nužengė iki aukščiausio šalies posto, 2007 metų birželį atsistatydino ir tapo politikos elito atstumtuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves kaunietis

buves kaunietis portretas
ne suprantu kiek galima rasiti jums apie jusu nesamones apie izraeli. rashot apie viena o dedat foto visai apie kita. analfabetai !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių