Ukrainos prezidentas: iš kalėjimo paleistas karys kiborgas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį paleistas Ukrainos 80-osios aeromobiliosios brigados karys Tarasas Kolodijus, gynęs Donecko oro uostą (jo gynėjai praminti „kiborgais“) ir patekęs į prorusiškų kovotojų nelaisvę beveik prieš dvejus metus, pranešė prezidentas Petro Porošenka.

„Ką tik SBU (Ukrainos saugumo tarnyba) pranešė apie mūsų kiborgo Taraso Kolodijaus išlaisvinimą. Po beveik dvejų metų kalėjimo jis jau laisvėje. Ačiū visiems, kurie prie to prisidėjo!“, – parašė P. Porošenka savo paskyroje feisbuke sekmadienio dieną.

Tuo tarpu iš Maskvos pranešama, kad prie T. Kolodijaus išlaisvinimo prisidėjo ir Maskvos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas.

„Su prašymu padėti išlaisvinti Tarasą Kolodijų į Maskvos ir visos Rusijos patriarchą Kirilą kreipėsi (Maskvos patriarchato) Kijevo ir visos Ukrainos metropolitas Onufrijus, į kurį, savo ruožtu, kreipėsi šio kario artimieji“, – sakoma Bažnyčios ryšių su visuomene ir žiniasklaida sinodinio skyriaus pranešime.

Nurodoma, kad patriarchas Kirilas palaikė metropolito Onufrijaus prašymą ir kreipėsi į asmenis, nuo kurių priklausė teigiamas šio klausimo sprendimas.

Kalinamasis paleistas be jokių išankstinių sąlygų – tai buvo gerosios valios aktas. Pasak sinodinio skyriaus, T. Kolodijus buvo perduotas Ukrainai sienos perėjimo punkte Jelenovka/Volnovacha. Jo gyvybei ir sveikatai pavojaus nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių