Ukrainos konflikto šalys sutarė nuo liepos 1-osios nutraukti ugnį

  • Teksto dydis:

Minsko taikos susitarimų įgyvendinimą prižiūrinti Trišalė kontaktinė grupė gavo pareiškimą, kad Rytų Ukrainą krečiančio separatistinio konflikto šalys nuo liepos 1-osios skelbia paliaubas, prasidedant derliaus nuėmimo sezonui, trečiadienį žurnalistams pareiškė Rusijos atstovas kontaktinėje grupėje Borisas Gryzlovas.

„Per šiandien vykusį Kontaktinės grupės posėdį priimtas pareiškimas apie ugnies nutraukimą dėl derliaus nuėmimo pradžios. Patvirtinamas konflikto šalių pasiruošimas visiškai ir neterminuotai nutraukti ugnį nuo birželio 1-osios“, – sakė jis.

Kontaktinę grupę sudaro Kijevo, Maskvos bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

Pareiškime pabrėžiama, kad svarbu užtikrinti taiką konflikto zonoje gyvenantiems žmonėms. Jame taip pat kalbama apie bendrą ir tvirtą įsipareigojimą įgyvendinti Minsko susitarimus, pažymėjo B. Gryzlovas.

Anot jo, posėdyje buvo kalbama ir apie pajėgų perkėlimo toliau nuo fronto linijos ties Luhansko Stanycios.

„Tolesnė pažanga tiesiogiai siejama su Ukrainos sutikimu perkelti pajėgas ir priemones. Be to, LNR (apsišaukėliška separatistų Luhansko liaudies respublika) patvirtina esanti pasiruošusi perkelti (pajėgas) šiame ruože“, – sakė B. Gryzlovas.

„ESBO SMM (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Specialioji stebėjimo misija) ne kartą konstatavo, kad vykdomos reikiamos sąlygos... Nepaisant to, perkėlimo taip ir neįvyko. Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuolat trukdo šiam procesui dėl išgalvotų priežasčių“, – teigė Rusijos atstovas.

Iki šiol nebuvo ilgai laikomasi nė vienų paliaubų, paskelbtų per ilgiau kaip trejus metus besitęsiantį konfliktą.

ESBO, vykdanti stebėjimo misiją konflikto zonoje, nuolat praneša apie ankstesnių paliaubų, paskelbtų prieš Velykas, pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JAV finansavimą nutraukė?..

Robis

Robis  portretas
Jokių paliaubų,vykit priešą iki Mackvos.

idomu

idomu portretas
kodel neraso kad rusai nutrauke o salys tik idomu kieno gal ateiviu ?....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių