Rastas pagrobtas Ukrainos parlamentaras: užsakovas sulaikytas

  • Teksto dydis:

Ukrainos Odesos srities teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį pranešė užkirtę kelią parlamentaro Oleksijaus Hončarenkos pagrobimui, siekiant jį sunkiai sužaloti, ir sulaikė pagrobimo organizatorių bei bendrininkus.

Kaip informavo prokuroras Olehas Žučenka ir Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Serhijus Batrakovas, pagrobimą organizavo Odesos srities Lymanskės rajono tarybos deputatas Oleksandras Kušnariovas, kurio sūnus žuvo 2014 metų gegužę Odesos profsąjungų rūmuose.

Pasak O.Žučenkos, O.Hončarenka, kuris yra Petro Porošenkos bloko frakcijos pirmininko pavaduotojas, vasario 23 dieną turėjo būti pagrobtas ir sunkiai sužalotas, o konkrečiai – apakintas. Įvykdyti pagrobimą buvo pasamdyti du pašaliniai asmenys, kurie, kaip paaiškėjo, buvo teisėsaugos pareigūnai.

„Kušnariovo (žuvusiojo Odesoje 2014 metų gegužės 2 dieną) tėvas yra Odesos srities Lymanskės rajono tarybos deputatas. Jis ne tik užsakė pagrobti parlamentarą, bet pats su dviem bendrininkais išvyko į (sutartą) vietą, kad galėtų jį sužaloti – aplieti jo veidą rūgštimi, apakinti ir sulaužyti kelių girneles“, – sakė Odesos srities prokuroras.

Pasak S.Batrakovo, įtariamieji, kurie turėjo galimybę bei motyvą įvykdyti šį pagrobimą, buvo sulaikyti, kai atvyko į numatytą nusikaltimo vietą.

„Juos sulaikant buvo paimti daiktiniai įrodymai – buteliukas su rūgštimi ir plaktukas. Jie atvyko į tą vietą, kurioje turėjo būti laikomas pagrobtasis, veidus užsidengę balaklavomis, kad vėliau jų niekas neatpažintų“, – kalbėjo Ukrainos saugumo tarnybos vadovas.

Taip pat buvo nustatyta, kad ši nusikalstama grupuotė gamino ir platino separatistų agitacinę medžiagą.

„Dabar Odesoje atliekamos šešios kratos. Nustatyti visi šios grupuotės nariai“, – sakė S.Batrakovas ir pridūrė, kad per kratas buvo konfiskuota maždaug 100 antiukrainietiško turinio brošiūrų, kurios buvo skirtos kurstyti neapykantą tarp ukrainiečių, rusų ir žydų.

Netrukus po to, kai buvo sulaikyti įtariamieji, prokuroras O.Žučenka informavo, kad O.Hončarenka yra saugioje vietoje ir pasirengęs duoti parodymus kaip nukentėjęs asmuo. Taip pat buvo pranešta, kad su juo jau susisiekė žurnalistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tau irgi nerekomenduojama, o to padaro rankos suteptos žmonių krauju.

Idiotai tie Putino subinlaižiai-komentatoriai

Idiotai tie Putino subinlaižiai-komentatoriai portretas
............

išvada

išvada portretas
Tiems ,kas prieš kelis metus vykdė masines žmogžudystes Odesoje- gyvus sudegino daugiau nei 50 žmonių nepatartina lankytis Odesoje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių