Tyrimas: 1,47 mln. žydų buvo nužudyta vos per tris mėnesius

Ketvirtadalis visų žydų holokausto aukų, anot tyrimo, 1942 metais buvo nužudyta vos per tris mėnesius.

Apie 25 proc. Antrajame pasauliniame kare per šešerius metus nužudytų žydų gyvybės neteko per 100 dienų, specializuotame žurnale „Science Advances“ rašo mokslininkas Lewis Stone'as iš Tel Avivo universiteto. Tai yra daugiau kaip 1,47 mln. žydų iš 6 mln., kuriuos nužudė naciai. Jie nužudyti 1942 metais nuo rugpjūčio iki spalio.

Izraelio memorialas holokausto aukoms atminti „Jad Vašem“ Jeruzalėje santūriai komentuoja tyrimo rezultatus. „Remdamasis pokalbiais su „Jad Vašem“ istorikais, galiu pasakyti, kad apie tai, kad per šį laikotarpį buvo nužudyta daug Europos žydų, žinoma jau seniai, - sakė atstovas. - Tačiau nauja studija rodo, kad reikalingi tolesni tyrimai“.

L. Stone'o, kuris yra matematinės biologijos profesorius, sako, kad tai visų pirma vadinamosios Reinhardo operacijos aukos. Per ją 1942 ir 1943 metais naciai nužudė iš viso 1,7 mln. žydų. Tikslas buvo išžudyti visus Vokietijos okupuotoje Lenkijoje gyvenančius žydus.

L. Stone'as, jo paties teigimu, pirmiausiai analizavo holokausto tyrinėtojo Yitzhako Arado pateikiamus skaičius apie deportacijoms naudotus traukinius. Jais remiantis, iš 393 Lenkijos miestų ir getų į tris pagrindines mirties stovyklas - Belžecą, Sobiborą ir Treblinką - vyko daugiau kaip 480 nacistinės Vokietijos geležinkelio traukinių.


Šiame straipsnyje: žydaiholokaustastyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lazda turi 2 galus

Lazda turi 2 galus portretas
Taip ir atsitiko,tad nereikia dejuoti-nereikejo pirmiems duoti ir nereiketu raudoti.

Anonimas

Anonimas portretas
o tai ka jie buvo pridirbe kad taip juos naikino? kazkokia priezastis turejo buti?

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
rudasis vokiskasis fasizmas tai hanibalu partija apsedusi vokieciu tauta tai didziausia ziaurumo israiska ;tai vokieciu rudmarskiniu pelesis ;; tenka tik nulenkti galvas nuzudytuju atminimui a|a kankiniams
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių