Tyrėjai nustatė, kas galėjo sukelti gaisrą Paryžiaus Dievo Motinos katedroje

  • Teksto dydis:

Prancūzų tyrėjai tiria kelias versijas dėl galimų gaisro Paryžiaus Dievo Motinos katedroje priežasčių, tarp kurių yra trumpojo jungimo versija, remdamasis apie tyrimą informuotu šaltiniu trečiadienį pranešė laikraštis „Le Parisien“.

„Viena iš tyrėjų tiriamų versijų yra ta, kad gaisras kilo dėl elektros (instaliacijos) problemų“, – rašė laikraštis.

Šaltinis paaiškino, kad „galėjo įvykti trumpasis jungimas“, ir sakė, kad tyrėjams kyla klausimų dėl „kėlimo mechanizmų“, naudotų vykdant restauravimo darbus.

Visos saugumo priemonės ir procedūros buvo vykdomos.

Antradienį statybos kompanijos „Europe Echafaudage“, dalyvavusios restauruojant katedrą, atstovai pareiškė, kad vykdant šiuos darbus buvo laikomasi visų saugumo reikalavimų.

„Visos saugumo priemonės ir procedūros buvo vykdomos“, – sakė atstovas Julienas Le Bras (Žiuljenas Le Bra), kurį citavo televizija BFM. Būtent jo kompanija buvo atsakinga už pastolių restauravimo darbams įrengimą.

Viena versijų yra, kad pirmadienio gaisras, nuniokojęs Dievo Motinos katedrą, prasidėjo nuo pastolių, įrengtų virš stogo.

 

 

Per gaisrą nugriuvo Prancūzijos sostinės simboliu laikomos katedros smailė, įgriuvo stogas.

Šventovė – vienas garsiausių Europos paminklų – buvo statoma Paryžiaus vyskupo Maurice'o de Sully (Moriso de Siuli) iniciatyva nuo 1163 iki 1345 metų.

XIX amžiuje gotikinė katedra buvo restauruota: sutvarkytos skulptūros, nukentėjusios per Prancūzijos revoliuciją, pastatyta nauja smailė.

Kasmet Victoro Hugo (Viktoro Hugo) aprašytoje Paryžiaus Dievo Motinos katedroje apsilankydavo apie 13 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Brangus lietuviai, kuriuo istoriniu laikotarpiu jus taip nudrenge, kad ir šiandien dar pilnos jusu galvos š.... šlykstu ir liudna skaityti. Sunku sugalvoti didesniu nesąmoniu..

KAIP SUPRAST

KAIP SUPRAST portretas
Tyrėjai nustatė kas galėjo sukelti gaisrą,o rašeiva mala šū....ą.Bent jau sakraliniuose dalykuose turėkit elementaraus padorumo,o nesivaikykit pigaus feiko.

Gaisra

Gaisra portretas
sukele tas ,kuriam nepatiko katedra ir ja lankantys,o 'restauratoriu' tarpe tokiu buvo ne vienas ,iki ko privede 'toliarancija',beda… .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių